​BNR a majoritate a prevedea de inflaţie pentru aiest an de la 3% la 4,2%

0
17

Banca de informatii; banca de informatii Naţională a majoritate a prevedea de inflaţie pentru 2019 cu 1,2 puncte procentuale de la 3% la 4,2%, iar a prevedea pentru 2020 urcă cu 0,2 puncte procentuale, la 3,3%, a anunțat Banca de informatii; banca de informatii Națională a României, citată de Mediafax.

Guvernatorul BNR Ament Isărescu a caracterizat a prevedea rectiliniu „realistă”, într-un an electoral. Isărescu a remarcat ca factori fiecine au dus la creșterea prognozei creșterile de accize la produsele din regina-noptii, prep și prețurile combustibililor, influențate de tensiunile din regiune Golfului Persienesc, de declarațiile președintelui american Donald Trump și de situația tensionată în relația cu Iranul, factori fiecine nu apăruseră la estimarea din period faur.

Guvernatorul BNR a reusit și posibilitatea unei noi reviziuni, în scădere, în cazul unui an agrar bun sau în cazul unei scăderi a prețului petrolului.

Alți factori fiecine au influențat evoluția inflației, fiecine a ieșit din panta descendentă în intaiul cvartal al anului, au fost creșterea prețului legumelor, generalizată la nivelul UE, creșterea veniturilor salariale, deprecierea moderată a monedei naționale în referinta cu euro și dolarul, prep și repoziționarea așteptărilor inflaționiste ale agenților economici pe un odihna selectionat.

CITESTE SI:  Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Obarsie: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here