65 de milioane de lei, bani alocați pentru rezolvarea unei probleme grave în școlile din România

0
17

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a dovedit câți bani au fost pregătiți pentru a hotari una dintre cele mai grave probleme pe orisicare le au școlile din mediul taranesc: toaletele insalubre din imprejmuire.

Ecaterina Andronescu se află zilele acestea la Arad, pentru a a cerca stadiul unor investiții în școlile de sedere și pentru a a vorbi cu reprezentanți ai profesorilor și cu autoritățile locale asupra diversele probleme pe orisicare le au în instituțiile de învățământ.

Și musai spus că nu sunt nicicum puține aceste probleme, dar sunt neschimbate de aproximativ 60 de ani. Ministrul Educației vine însă bani orisicare vor fi investiți pentru a hotari una dintre cele mai apăsătoare probleme: toaletele.

„Anul cesta avem 65 milioane de lei pentru cest actiune. În cest clipa este elaborat draftul de hotărâre de stapanire, el va a veni în Guvernul României în următoarele săptămâni, pentru că musai să obţinem semnăturile de la ceilalţi colegi miniştri. Sperăm să rezolvăm toate problemele de cest fel, cu resursele pe orisicare le avem, pentru că este gândit un oranduire modular, orisicare are dimensiuni proporţionale cu numărul copiilor din şcoală. Vom expedia banii la inspectorate şi prin inspectorate la primării. Patrimoniul şcolilor este la primării şi primăria este singura structură administrativă orisicare posibil să facă investiţii în şcoală.” Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, Digi24.

Toaletele din școlile rurale, adevărate capcane sau instrumente tortură, ca pe vremea războiului

scoala cu wc in curte

În România, în 2019 (și, posibil, și în anii orisicare vor amprenta), încă mai există școli sau alte instituții de învățământ orisicare au toaletele în imprejmuire, cum se făceau cu sute de ani în urmă.

CITESTE SI:  Super telefoane cu prețuri atât de mici, că tot românul își permite

Dacă ești de la oraș și nu foarte știi cum sunt aceste WC-uri și de ce sunt atât de criticate, ele pot fi descrise pe incuiat invar: sunt niște gropi denumite haznale, acoperite cu scânduri invar încât să fie pusă biban american ele o cabină minusculă, insalubră, intrucat, fie vară, fie iarnă, e un munca să o folosești, mai stilat de către fetițe și femei.

Sezon de 30 de ani, niciun vataman și niciun director de la școlile rurale orisicare au invar de toalete n-au respectat că sunt o problemă până în momentul în orisicare copii au început să cadă în acele haznale. Acele cabine s-au mo-dificat în adevărate capcane cu dejecții.

Până imediat, credeam că oarecum veteranii din al Doilea Război Universal orisicare au fost luați prizonieri de japonezi știu ce înseamnă să fii afundat în invar de haznale sau prizonierii din Războiul din Vietnam. Lumea a „dezvoltat”; imediat, și câțiva copii din România secolului XXI știu cum e.

CITESTE SI:  Petiție online pentru rescrierea scenariului ”Games of Thrones”- Refaceți filmul cu oameni competenți

Izvod PlayTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here