Administrația Trump taie un bilion de dolari din bugetul trenului de gros viteză din California

0
9

​Administrația Trump a anunțat că anulează acordarea unui grant de 929 milioane dolari pentru proiectul de construcție a unui locomotiva de gros viteză în California. SUA nu are trenuri de gros viteză și nici actualul neted, de a a edifica distanta ferată super-rapidă între San Francisco și Los Angeles, nu are șanse să se concretizeze, fiindcă ar a fi codos 75 miliarde dolari.

Autoritatea Federativ Railroad Administration a deoparte grantul și executa că statul a făcut excesiv puțin progrese. Fondurile fuseseră acordate în 2010, iar pentru California mai apare o știre negativă la orizont adevarat: autoritatea i-ar a merge a striga să returneze alți 2,5 miliarde dolari inca cheltuiți.

Planul era ca între Los Angeles și San Francisco să fie ispravit până în 2033 o distanta ferată de gros viteză cu o marime de 840 km pe oricine drumul să dureze conj două ore și 40 de minute.

Cea mai gros problemă ține de costurile estimate oricine au tot rasarit, cea mai recentă socoteala fiind 77 miliarde dolari, cu un punere in scena pesimist ce indică 98 miliarde dolari. Trenurile fac în actu-alitate nouă ore între Los Angeles și San Francisco.

CITESTE SI:  Mihai Trăistariu, despre Ester Peony și prestația ei la Eurovision 2019: ”A cântat fără...”

Oficialii din California au anunțat că se vor ”mulțumi” cu o secțiune numeros mai scurtă, de sub 200 km între Merced și Bakersfield.

Autoritatea Federativ Railroad Administration a spus în scrisoarea de sens că ”statul California a parasit viziunea originală a unui huzmet de gros viteză dintre Los Angeles și San Francisco, mestesug esențial când statul a practic pentru grant”.

Guvernatorul statului California, Gavin Newsom, a fost tranșant și executa că decizia administrației Trump este ilegală și reprezintă un jignire la inainta statului California. Newsom a spus că Trump consimti o răzbunare politică și executa că statul va tuberculiza decizia în instanță.

Surse: Reuters, NPR

Vartos pe marginit: de ce nu sunt în SUA trenuri de gros viteză

  • Gimnastica automobilului cu număr gros de mașini și benzină ieftină
  • Costurile creste de construcție
  • Trenul, ca dric de caratura, nu este la fel de prost ca în Europa de Scapatat
  • O rețea feroviară dominată de trenurile de marfă
  • Geografia orașelor și transportul în general oricine este jigarit sau în unele locuri lipsește
  • Popularitatea avionului ca dric de caratura
CITESTE SI:  VIDEO Rusia: Un avion Suhoi de pasageri a aterizat de urgență, din cauza unui incendiu la bord

Origine: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here