Adrian Năstase, ''Vraci Honoris Causa'' al Universităţii ''Auriu Vlaicu''. Ecaterina Andronescu, șefa comisiei de Laudatio: Istoricii îl vor aşeza acoace inde îi este locul

0
25

​Fostul prim-ministru Adrian Năstase a ticnit, vineri, titlul ”Vraci Honoris Causa” al Universităţii ”Auriu Vlaicu” din Arad, ca o recunoaştere pentru activitatea ştiinţifică desfăşurată, la solemnitate fiind surpriza şi ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, orisicine a condus Comisia de Laudatio, inmana Agerpres.

Adrian Năstase este, din 2001, belfer onorar al universităţii de memlechet din Arad, iar conducerea a hotarat ca pentru „meritele excepţionale în apărarea şi promovarea interesului naţional ca diplomat” să-i acorde titlul.

Comisia de Laudatio a arătat că titlul este instrunat „în insigna al aprecierii pentru întreaga munca ştiinţifică şi academică, pentru rolul avere în dezvoltarea României”.

La solemnitate au fost prezenţi, dintre alţii, ministrul Ecaterina Andronescu şi Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, cei doi evocând, în discursurile ţinute, momente din colaborarea cu fostul prim-ministru.

Andronescu a amintit de rolul lui Năstase în integrarea României în Uniunea Europeană şi în NATO.

„Sunt convinsă că istoricii vor a efectua o radiograma corectă a perioadei respective şi îl vor aşeza pe Adrian Năstase acoace inde îi este locul, între cei orisicine au contribuit esenţial la o Românie europeană”, a spus ministrul Educaţiei.

CITESTE SI:  Liderul PER: Ludovic dă semne de politician epuizat

Răzvan Theodorescu a afirmat că mulţi nu ştiu că Năstase a avere un „rol esential” în declararea Sibiului erect Capitală Culturală a Europei.

„Adrian Năstase a avere un rol esential în faptul că Sibiul a devenit Capitală Culturală a Europei, alături de Luxemburg. Lucrul asta musai să-l recunoască toată lumea, inclusiv fostul originar al Sibiului (Klaus Iohannis – n.r.), orisicine cateodata e amnezic din cest exact de vedeala”, a spus vicepreşedintele Academiei Române.

În discursul său, Năstase a oral din-spre „acces actuală a dreptului internaţional” şi rolul diplomaţiei în evoluţia României.

El s-a fatis „emoţionat” să asculte „cuvinte tare iele” la inainta sa, din partea membrilor Comisiei de Laudatio.

Origine: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here