ALDE a decis: ‘Nu va vota moțiunea de cenzură. Partidul nu a stabilit o strategie la vot’ – Stiri pe surse

0
11

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat, pentru MEDIAFAX, că partidul din care face parte nu va vota moțiunea de cenzură a opoziției, precizând că nu există încă o strategie la vot a parlamentarilor formațiunii la votul de martea viitoare în plenul reunit.

„Nu vom vota moțiunea de cenzură. Să vedem dacă (partidele din Opoziție-n.red.) obțin susținerea necesară”, a declarat senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Citește și: Andrei Caramitru profețește că PNL, PMP și UDMR vor trăda! ‘Vor dispărea strategic la vot’

Daniel Zamfir a afirmat că nu există o strategie momentan în interiorul ALDE privind abordarea parlamentarilor în momentul procedurii de vot la moțiunea de cenzură.

Pentru ca moțiunea de cenzură a opoziției să treacă sunt necesare 233 de voturi ale parlamentarilor. PNL, USR, PMP, Pro România și UDMR au anunțat că vor susține demersul, însă liderul deputaților liberali Raluca Turcan a anunțat, miercuri, că moțiunea nu are în prezent voturile necesare.

Citește și: EXCLUSIV – Moțiunea de cenzură. Barna: UDMR a confirmat că va vota / Korodi: Singura variantă – Guvern în jurul PNL / Turcan: Încă nu avem suficiente voturi

CITESTE SI:  Vodafone Marea Britanie renunţă la dispozitivele Huawei. Anunțul făcut

Viorica Dăncilă a anunțat, după întâlnirea de marți cu grupurile parlamentare ale PSD că aceștia nu vor vota moțiunea de cenzură, însă vor asigura cvorumul.

Citește și: Viorica Dăncilă îi dă replica lui Klaus Iohannis! Răspuns-fulger

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Numărul total de parlamentari, în prezent, este de 465. Pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie de 233 de voturi.

Moțiunea PNL, sub numele „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!” va fi dezbătută și votată, marți, 18 iunie, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.Sursa: stiripesurse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here