ANALIZĂ în SCANDALUL ZILEI – Funcția de șef al Poliției Române: Raportul lui Carmen Dan vs. raportul lui Cătălin Ioniță

1
48

MAI transmite o notă din data de 17 ianuarie 2018, semnată de actualul director al DGA, Cătălin Ioniță, prin care acesta își exprima acordul pentru a prelua, la acea dată, conducerea Poliției. Cătălin Ioniță declarase că potrivit unui raport înregistrat pe 11 ianuarie, informase că nu e de acord, confrom Mediafax.

Citește și: Nervi în PSD, după ATACUL lui Vosganian: ‘Domnule Vosganian, vă sfătuiesc să beți vreo doi litri de ceai de tei concentrat’

„Doamna ministru, Am onoarea să vă aduc la cunoștință faptul că sunt de acord cu împuternicirea în funcția de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliției Române, pe o perioadă de 6 luni”, se arată în raportul semnat de Cătălin Ioniță pe data de 17 ianuarie 2018, remis MEDIAFAX de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

De altfel, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că din informațiile pe care le are la Guvern au fost înregistrate doar două rapoarte referitoare la activitatea lui Cătălin Ioniță, unul din data de 9 ianuarie și celălalt din data de 17 ianuarie, precizând că raportul despre care vorbește Cătălin Ioniță nu este înregistrat nici la MAI, nici la Palatul Victoria.

CITESTE SI:  Maria Grapini, replică-fulger pentru comisarul Jourova:

Precizarea vine în contextul în care Cătălin Ioniță, actualmente director al Direcției Generale Anticorupție, a prezentat un raport, intrat în posesia MEDIAFAX, înregistrat la DGA din data de 11 ianuarie 2018, din care reiese faptul că nu este de acord cu preluarea conducerii Poliției Române.

„Vreau să fac referire la prezentarea mincinoasă făcută de ministru în luna ianuarie 2018 când în disputa politică cu premierul de la acea vreme Mihai Tudose s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcţiei de Inspector General al Poliţiei Române. Iată, vă prezint un raport înregistrat din data de 11.01.2018 din care reiese clar faptul că nu sunt de acord cu împuternicirea mea în funcţie. La acea vreme mi s-a pus în vedere să distrug acel raport, acesta fiind dovada clară că nu premierul minţea ci ministrul de interne. Ca urmare a presiunilor făcute am început activitatea ca Inspector General însă nenumăratele imixtiuni în activitatea firească a I.G.P.R. creau tensiuni permanente”, a transmis directorul DGA, într-o scrisoare deschisă.

CITESTE SI:  Decizie BOMBĂ - Tribunalul București a suspendat judecarea procesului

Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose. Iniţial, Carmen Dan i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcţie a şefului de atunci al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului poliţistului pedofil. Mihai Tudose a acuzat-o însă pe Carmen Dan că l-a minţit când i-a spus că Ioniţă a acceptat să fie noul şef al IGPR şi i-a cerut atunci demisia. Carmen Dan nu a demisionat însă, ba chiar a anunţat, după o zi, că are acceptul lui Ioniţă pentru funcţie. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

La finalul lunii iunie 2018, Cătălin Ioniță a demisionat din funcția de șef al Poliției Române, iar o zi mai târziu era prezent la sediul DNA. La acea vreme anunța că a fost citat în calitate de suspect şi că a plecat de la şefia Poliţiei Române ca să nu păteze imaginea instituţiei. DNA a transmis că fostul şef al Poliţiei Române este urmărit penal pe motiv că ar fi pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, ca să intervină pe lângă funcţionari publici.

CITESTE SI:  Proiect unic în România: Un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratamentul bolii Alzheimer va fi construit la Iași cu bani europeni

Sursa link

1 COMENTARIU

  1. BAI GUNOIULE CUM POTI SA MINTI CA INCEPE SA MEARGA BINE ROMANILOR HOTULE . VA MERGE BINE VOUA SCURSURILOR . NU MAI DA VINA PE JOHANIS HOTULE . AI FURAT SI FURI GUNOIULE PLEACA DRACU LA PUSCARIE IN PIZDA MATI . DACA LE MERG BINE ROMANILOR DE CE HUIDUIE ,DE CE NU AI CURAJ SA INTRI IN MIJLOCUL LOR TE LINSEAZA FUTUTI GURA MATI UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU PRAFU SA ALEAGA DE TINE SI FAMILIA TA LA PUSCARIE PISEMAS PE TINE ANIMALULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here