Ancheta de la Fabrica de Arme Cugir: Bărbatul rănit s-a împușcat singur în timp ce regla un pistol

0
16

Accidentul de muncă soldat cu rănirea prin împuşcare a unui bărbat a avut loc, vineri, la fabrica de arme din Cugir.

Inițial s-a crezut că bărbatul a fost împușcat accidental de un coleg, însă apoi s-a stabilit că victima s-a rănit singură, când regla un pistol.

Potrivit poliţiştilor, victima este un bărbat în vârstă de 38 de ani, care a fost transportat la spital în stare stabilă.

„O persoană a fost rănită, prin împuşcare, în picior. A fost transportată, în stare stabilă, la spital. Accidentul s-a produs în poligonul de încercare al fabricii. Facem cercetări”, a transmis Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

ITM Alba a deschis o anchetă, pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă.

„A fost rănit unul dintre lăcătuși, în timp ce regla o armă care a fost testată în poligon. A rămas cartușul pe țeavă, a zburat în tavan și după aceea l-a lovit în pulpa unui picior. Bărbatul a fost transportat la spital, nu avem încă concluziile medicilor însă cel mai probabil va fi în incapacitate de muncă pentru o perioadă”, a declarat pentru Mediafax inspectorul Vasile Suciu, de la ITM Alba.

CITESTE SI:  Zeci de locuințe au rămas fără gaz după ce un copil a fost lăsat nesupraveghat în mașină și a provocat un accident

Bărbatul a fost transportat de urgență la Spitalul Orășenesc Cugir, unde a fost stabilizat și apoi a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia unde va fi operat.

”Pacientul a fost internat pe secția de Ortopedie-traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în vederea unei intervenții chirurgicale. Acesta se află în stare stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale, Alexandra Mateș.

Un alt accident grav, la aceeaşi fabrică, s-a produs în luna noiembrie 2018, când un incendiu cu degajare mare de fum a izbucnit, după o explozie, într-un tunel subteran de testare. Toţi angajaţii au reuşit să iasă din clădire, cu excepţia unei femei care a fost găsită carbonizată. În acest caz s-a întocmit un dosar penal.

Sursa: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here