Comitetul Executiv al PSD își alege astăzi candidatul la alegerile prezidenţiale

0
62

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, marţi, pentru a-și alege candidatul la alegerile prezidențiale din toamnă.

Negocierile între PSD, ALDE și Pro România au eșuat. Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta nu au căzut de acord, luni, să susțină un candidat comun la alegerile prezidențiale.

Social-democrații insistă să aibă un membru de partid în cursă. În condițiile în care șeful ALDE nu renunță la propria candidatură. Iar Ponta îl va susține pe Tăriceanu doar dacă acesta iese de la guvernare.

Social-democrații își aleg marți candidatul pentru Cotroceni, iar Viorica Dăncilă are prima șansă.

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de înscrierea oficială a candidaţilor la cea mai înaltă funcţie în stat, partidele de la putere nu par dispuse să susţină aceeaşi persoană. Ultimele discuţii dintre partide nu i-au făcut pe liderii politici să se răzgândească, în condiţiile în care nici PSD, nici ALDE nu vor să renunţe la propriul candidat.

CITESTE SI:  Alegerile prezidențiale: 10 noiembrie - primul tur, 24 noiembrie - turul II (AEP) - Stiri pe surse

Cu nicio concluzie comună, doar partidul lui Victor Ponta e dispus să facă o alianţă şi asta doar în anumite condiţii. Şeful Pro România l-ar susţine pe Calin Popescu Tariceanu în cursa pentru Cotroceni, dacă iese de la guvernare.

Doar că şeful ALDE nu vrea să renunţe la putere. După ultimele negocieri cu PSD şi Pro România, Călin Popescu Tariceanu îşi doreşte să candideze la şefia statului, chiar şi fără susţinerea politică a celorlalte partide.

În tot acest timp, Viorica Dăncilă se îndreaptă spre o candidatură oficială, mai ales că Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor au renunţat la idee, lăsându-i astfel cale liberă şefei de partid.

Potrivit ultimelor sondaje din interiorul PSD, Viorica Dancila are cea mai bună cota în rândul social-democraţilor, deşi cu un scor foarte mic – doar 11% la încredere.

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD: „Avem nevoie de alianțe, de discuţii cu liderii celor două partide, unul dintre partide fiind partenerul nostru de guvernare.”

Viorica Dancila mai are însă o piedică. Gabriela Firea vrea şi ea să candideze la preşedinţia României.

CITESTE SI:  USR a depus un proiect de lege pentru revenirea la alegeri în două tururi pentru primari

”Eu cred că este o mare greşeală a spune întâi: «Vreau să decidem după sondaje». Nu ne plac sondajele, le dăm la o parte. Doi: «Vreau să decidă organizaţia». Când simţi că organizaţiile nu sunt unanime (…) elimini şi acest criteriu şi mergi la al treilea, răspândit deja de trei zile: «Ne dorim un candidat care să aducă pace, să aducă linişte, fără conflicte». Păi noi avem nevoie de dezbateri! Noi avem nevoie de luptă!”, a declarat Gabriela Firea, sâmbătă seară.

Decizia finală o va lua Comitetul Executiv al PSD, cafe se reuneşte, marţi, de la ora 12.00.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! Sursa link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here