Resturile a 2 porci mistreți, găsite într-o ghenă. Oamenii au luat carnea bună de friptură

0
37

Alertă în Baia Mare, după ce miercuri au fost descoperiţi într-o ghenă de gunoi doi mistreţi tranşaţi şi de pe care fusese luată toată carnea bună de friptură.

Direcţia Sanitar Veterinară, dar şi Poliţia, au început anchete pentru a afla cine i-a vânat şi de ce au fost azvârlite leşurile la tomberon.

În cursul dimineții câţiva martori au sunat la 112 după ce au văzut capete de mistreţ, piele şi alte resturi aruncate în ghenă din apropierea Parcului Municipal.

Iuliu Balint, medic veterinar DSVSA Maramureş: „Nu se ştie la ce oră, cine le-a aruncat, cum au ajuns în tomberon, încă se mai văd scurgeri din fosele nazale, pielea se vede că a fost decupată cu ajutorul cuţitului, se vede clar că a fost jupuită.”

Poliţia a deschis un dosar penal, iar Medicii de la Direcţia Sanitar Veterinară au prelevat probe pentru a vedea dacă mistreţii nu sunt purtătorii unor boli. Din primele cercetări se pare că este vorba despre un mistreţ adult şi un pui.

CITESTE SI:  Cazul Sorina. Fetița din Baia de Aramă a plecat împreună cu mama sa adoptivă în SUA

Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: „Poliția a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj, urmând ca la finalul anchetei să fie dispuse măsurile legale.”

Resturile au fost ridicate de autorităţi, iar poliţiştii verifică toate camerele de supraveghere din zonă pentru indicii.

Dacă nu aveau autorizaţie, făptaşii riscă să fie cercetaţi pentru braconaj.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! Sursa link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here