STS, despre cazul de la Caracal: ”Am procedat corect, fără nicio abatere”

0
17

Inquam Photos / George Calin

Mariana Pop

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a procedat corect, fără nicio abatere, în spiritul şi în litera legii, a declarat, vineri seară, purtătorul de cuvânt al STS, Mariana Pop, cu privire la cazul fetei dispărute la Caracal.

Deja, STS a pus la dispoziția Parchetului toate documentele și înregistrările solicitate pentru efectuarea cercetărilor în acest caz.

Operatorii 112 ai STS transferă apelurile de urgenţă către dispecerii agenţiilor de intervenţie, în funcţie de urgenţa reclamată.

STS nu are atribuţii sau responsabilităţi care să privească realizarea intervenţiei.

Cele 3 apeluri primite la Slatina, toate cele 3 apeluri au fost transferate dispecerilor din cadrul dispeceratului Poliției Slatina, acestea având o durată de 45 de secunde, 2 minute și 20 de secunde, 1 minut și 38 de secunde.

Informaţia de localizare primară în cadrul 112 este reglementată de ANCOM. Nu necesită absolut nicio prelucrare suplimentară din partea STS, cu excepţia afişării zonei transmise de operator în aplicaţia 112.

STS a procedat corect, fără nicio abatere, în spiritul şi litera legii, îndeplinind următoarele atribuţii:

– pe 25 iulie am primit şi înregistrat 3 apeluri de urgenţă, care au fost localizate aşa cum prevede ordonanţă, pe cât a fost posibil. Am transmis operativ cazul la dispeceratul Poliţiei Slatina, transferul realizându-se conform indexului. Cazul a fost indexat ”lipsire de libertate”

Pentru îmbunătățirea localizării, STS a dezvoltat şi, începând cu 15 februarie, a lansat aplicaţia Apel 112, care permite transmiterea coordonatelor GPS ale terminalului mobil. De la momentul lansării şi până în prezent, au fost recepţionate 409 apeluri prin intermediul acestei aplicaţii. În toate cele 409 cazuri aplicaţia şi-a demonstrat utilitatea. Acurateţea acestei aplicaţii este de ordinul metrilor sau zecilor de metri”, a fost declarația de presă citită de Mariana Pop.

CITESTE SI:  Horoscop 18 iulie 2019, prezentat de Neti Sandu. Racii vor avea cheltuieli neprevăzute

Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Bărbatul suspectat de uciderea fetei a fost identificat vineri, se află în custodia Poliţiei şi este audiat, potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, la locuinţa lui fiind identificate, în urma unor percheziţii, rămăşiţe care par a fi de natură umană.

 

 

 

Sursa link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here