Studenți lăsați fără cuvinte de gestul unui miliardar. Anunțul făcut la festivitatea de absolvire

0
37

Un miliardar american, invitat să țină un discurs la festivitatea de absolvire a unei facultăți din Atlanta, SUA, i-a lăsat fără cuvinte pe studenții absolvenți, relatează CNN. 

Acesta le-a promis că le achită studenților care au absolvit facultatea datoriile acumulate și împrumuturile făcute pentru plata studiilor. Decizia sa îl costă aproape 40 de milioane de dolari.

Studenţii de la Universitatea Morehouse din Atlanta, Georgia, anticipau că vor avea parte de o zi foarte frumoasă duminică, odată cu ceremonia de înmânare a diplomelor lor universitare, însă un miliardar a venit pentru a susţine un discurs în faţa lor, iar ziua a devenit dintr-o dată pentru ei una de neuitat.

Robert F. Smith, un om de afaceri de culoare, a cărui avere este estimată la 4,4 miliarde de dolari, a declarat în faţa promoţiei 2019 că va achita totalitatea datoriilor studenţilor – aproximativ 40 de milioane de dolari – care au absolvit cursurile acestei universităţi în acest an.

Anunţul, evident, a fost întâmpinat cu strigăte de bucurie şi cu aplauzele celor 400 de absolvenţi şi ale părinţilor lor.

CITESTE SI:  Suspectul din Caracal, reţinut pentru 24 de ore. Anchetatorii au apelat la scafandri

„Familia mea va crea o bursă pentru a vă şterge creditele de studii”, le-a spus miliardarul studenţilor acestei universităţi, înfiinţată pentru tinerii de culoare. Înregistrări video cu discursul său au fost distribuite duminică pe reţelele de socializare.

„Aceasta este promoţia mea”, a adăugat omul de afaceri, care a participat la ceremonie pentru a primi o diplomă onorifică.

„Ştiu că promoţia mea va perpetua” această acţiune şi va contribui la ameliorarea vieţilor altor americani de culoare, a adăugat el.

Robert F. Smith declarase deja în acest an că urma să doneze 1,5 milioane de dolari acestei unităţi de învăţământ superior, însă anunţul de duminică a fost o surpriză, inclusiv pentru reprezentanţii universităţii Morehouse, potrivit cotidianului Atlanta Journal-Constitution.

Un purtător de cuvânt a precizat că este vorba despre cea mai mare donaţie din istoria universităţii, care a fost frecventată de personalităţi precum Martin Luther King Jr., regizorul Spike Lee şi actorul Samuel L. Jackson.

„Dacă aş putea să fac un salt în spate, l-aş face. Sunt nebun de bucurie!”, a declarat un tânăr absolvent, Elijah Dormeus.

CITESTE SI:  Cartea "România, te iubesc!", lansată în clădirea-simbol a Constanței. "Îmi plac mult"

Tânărul spune că avea contractat un credit pentru studii în valoare de 90.000 de dolari. Mama lui, Andrea Dormeus, este şoferiţă şi conduce un autobuz pentru elevii unei şcoli din Harlem, un cartier din New York.

Robert F. Smith, absolvent al prestigioaselor universităţi Cornell şi Columbia, a devenit în 2015 cel mai bogat afroamerican din lume, potrivit revistei Forbes. Averea lui o depăşeşte pe aceea a celebrei şi influentei Oprah Winfrey – care a făcut şi ea donaţii în beneficiul Universităţii Morehouse.

Costurile uriaşe aferente educaţiei universitare din Statele Unite şi numărul tot mai mare al tinerilor care nu mai pot să îşi ramburseze datoriile contractate au făcut din chestiunea creditelor pentru studii un caz de importanţă naţională, aflat în centrul programelor propuse de anumiţi politicieni democraţi, care doresc să fie învestiţi de partidul lor pentru a candida la alegerile prezidenţiale din 2020.

Creditele pentru studii acumulate de tinerii americani depăşesc în prezent pragul 1.000 de miliarde de dolari, potrivit agenţiei Fitch.

CITESTE SI:  K. Iohannis: BRUA - unul dintre paşii pentru ca România să ajungă furnizor de securitate regională

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!Sursa link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here