Un tânăr aflat pe o trotinetă electrică a murit în Paris

0
26

Un bărbat în vârstă de 25 de ani care circula pe o trotinetă electrică a murit la Paris, luni seara, după ce s-a lovit de un camion, al cărui şofer a fost plasat în arest preventiv, transmite AFP, conform news.ro.

Accidentul a avut loc luni seara, către ora locală 22.30 (23.30, ora României), în al XVIII-lea arondisment, în cartierul popular Goutte d’Or.

Utilizatorul trotinetei – care a ”refuzat să acorde prioritate”, potrivit unei surse apropiate dosarului – a fost evacuat în stop cardio-respirator şi a murit din cauza rănilor, la spital, au anunţat pompierii.

Apărute în urmă cu un an, trotinetele – evaluate la aproximativ 20.000 în capitala franceză – au devenit o adevărată bătaie de cap a Primăriei Parisului, în absenţa unei legi care să le reglementeze.

Primarul Parisului Anne Hidalgo a angrenat joi o serie de măsuri – interzicerea staţionării trotinetelor pe totuare, limitarea vitezei la 20 sau opt kilometri pe oră – cu scopul de a pune capăt deranjării cauzate de trotinete electrice, vinovate în mai multe accidente.

CITESTE SI:  Noul ministru de Interne: Să nu se aștepte lumea că a venit Mesia și rezolvă problemele. Nu!

În pofida faptului că nu există un bilanţ oficial – până la implementarea în curând a unui ”observator al securităţii rutiere” în vederea măsurării accidentelor -, accidente recente implicând trotinete au ţinut prima pagină.

În aprilie, un pieton în vârstă a fost lovit de o trotinetă, la Levallois-Perret (Hauts-de-Seine), şi nu a supravieţuit şocului, scrie presa.

 

Sursa link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here