ATP Roma: Rafael Nadal, în semifinale (6-4, 6-0 cu Fernando Verdasco)

0
13

Rafael Nadal a reușit să câștige încă un set la zero la actuala ediție a turneului de la Roma (e deja al treilea), numărul doi mondial trecând de compatriotul Fernando Verdasco în sferturile de la Foro Italico, scor 6-4, 6-0. În penultimul act, Rafa se va duela cu cel care l-a eliminat săptămâna trecută la Madrid, Stefanos Tsitsipas.

Meciul de pe central a început cu un Verdasco agresiv și foarte precis. Nando a făcut break-ul, s-a distanțat meritat la 3-0, iar Rafa părea că nu își dă seama ce se întâmplă.

Verdasco a fost solid cu backhandul, în timp ce forehandul său a fost mult peste cel al adversarului în debutul partidei.

Dându-și seama că trebuie să schimbe ceva pentru a avea vreo șansă, Nadal a mișcat în plan tactic: a început să nu îl mai joace pe adversar pe partea de forehand (mișcarea naturală a lui Rafa este să trimită în cross cu forehandul, însă de această dată mingea nu ajungea ca de obicei pe reverul adversarului, ci pe <dreapta> acestuia – Verdasco fiind stângaci).

CITESTE SI:  După ce a prezis incendiul din Versailles, Maria Ghiorghiu anunță o altă tragedie: ”Atentat cu bombă sau atac terorist?”

De aici, cu puține excepții, jocul a început să curgă în favoarea lui Nadal. Pas cu pas, Rafa l-a împins pe adversar tot mai în spate, iar Fernando a arătat că se simte confortabil atunci când atacă, nu neapărat când este nevoit să se apere.

Prima manșă i-a revenit lui Nadal cu 6-4, în timp ce al doilea set a fost unul de uitat pentru Verdasco: 6-0. Partida a durat o oră și 39 de minute.

Sursa: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here