Au început din nou bombardamentele în Fâșia Gaza! Armata Israelului a atacat mișcarea Hamas – Stiri pe surse

0
5

Armata israeliană a efectuat, în noaptea de miercuri spre joi, un raid asupra unei poziţii a mişcării Hamas, după un tir de rachetă din enclava palestiniană către Israel, transmite AFP, relatează Agerpres.

Citește și: Germania nu-și uită camarazii: 20 de foști combatanți Waffen-SS sau Wehrmacht din România beneficiează de pensii speciale din partea Berlinului

Avioane de luptă au atacat o „infrastructură subterană” într-o bază militară a Hamas din sudul Fâşiei Gaza, a indicat armata, într-un comunicat difuzat joi dimineaţa.

Mai înainte, în noaptea de miercuri spre joi, armata anunţase că a interceptat o rachetă lansată contra teritoriului israelian din Fâşia Gaza, controlată de mişcarea islamistă Hamas.

Tirul de rachetă şi raidul israelian nu s-au soldat cu victime, conform armatei şi unei surse de securitate palestiniene.

Este vorba de primul tir de rachetă din Gaza de la izbucnirea de violenţă de la începutul lui mai în cursul căreia sute de rachete au fost lansate către Israel, provocând moartea a patru israelieni. Represaliile aeriene israeliene s-au soldat cu 25 de morţi palestinieni.

CITESTE SI:  Franţa, în zodia protestelor: Intervenţie cu gaze lacrimogene, violenţe şi arestări (VIDEO)

Miercuri seara, armata israeliană a anunţat închiderea zonei maritime a Fâşiei Gaza, împiedicând astfel pescarii să iasă pe mare, ca urmare a reluării lansării de baloane incendiare din enclava palestiniană către Israel.

Israelul deja redusese marţi, la şase mile nautice, zona de pescuit permisă în Gaza, pentru a doua oară într-o săptămână, ca reacţie la trimiterea acestor baloane.

De peste un deceniu, Israelul impune o blocadă strictă terestră, maritimă şi aeriană enclavei palestiniene controlate de Hamas.

Hamas şi Israel s-au înfruntat în trei războaie începând din 2008 iar situaţia rămâne foarte tensionată, mai notează AFP.Sursa: stiripesurse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here