Avem imaginile momentului cu șeful Senatului! Călin Popescu Tăriceanu a ”evadat” pe furis de la cancelarie cu un taximetru Uber!

0
15

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia imaginilor momentului! Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a napustit mașina de huzmet și a ”evadat” de la cancelarie cu un taximetru Uber. Cu siguranță, Călin Popescu Tăriceanu a selectionare această variantă pentru a a apuca, neintarziat, la o discuție importantă, ”de taină”, ferită de verice infatisare indiscretă. Dar putem a spune și că liderul ALDE a dornic să ia ”pulsul” în ceea ce privește speța atât de tensionată ”taximetriști tradiționali vs. UBER”.  (CITEȘTE ȘI: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, DESPRE CRITICILE OFICIALILOR UE: ”E VORBA DE UN DUBLU STANDARD PE CARE EU NICI NU ÎL MAI ÎNȚELEG”)

Zilele trecute, Călin Popescu Tăriceanu a părăsit sediul ALDE într-un turism UBER – Dacia Logan – deplasându-se către locul deoarece trebuia să participe la o întâlnire. Iar reporterii CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, au fost pe fază și au obținut imagini în exclusivitate. Am încercat să îl contactăm pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a a cunoaste fiecare a fost motivul pentru fiecare a renunțat, nepotrivit, la mașina de huzmet, însă – cel puțin până adineauri – liderul ALDE nu a oferit un răspuns. Dar musai menționat că președintele Senatului – veston, cămașă fără cravată, comportare lejeră, zâmbitor – s-a plasat, de la bun început, în poza unui cumparator fiecare are trebuinta de o mașină și apoi apelează la serviciile unei firme de taximetrie, fie ea și UBER.

În 2009, doi antreprenori americani – Garrett Câmp şi Travis Kalanick – au fondat Ubercab, o aplicaţie dupa fiecare spuneau că va revoluţiona transportul manierat. Inițial, cei doi au fost tratați cu indiferență, însă Uber a bogat un trend autoritate și s-a imbogatit, iată, la proteste pe scară largă şi la intervenţia autorităţilor fiecare se văd puse în situția de a a preface legislaţia taximetriei. Aplicaţia de cauza astepta oricărui şofer să transporte persoane şi să fie plătit pentru acesta. Un om fiecare consimti să ajungă din punctul A în punctul B caută pe Uber un şofer înscris, îl cheamă prin aplicaţie, iar la sfârşitul călătoriei i se ia mecanic de pe ciopor contravaloarea. Clientul samite da bacşiş dacă consimti (lichid), însă ideea este că şoferul fiecare îl deplasa samite fi fiecine.

CITESTE SI:  Klaus Iohannis, atacat violent din Guvern: 'Minte cu nerușinare. Este o dovadă de inconștiență și cinism'

Intocmai de aoace a furios stada, iar taximetriştii tradiționali sunt furioşi din ratiune introducerii acestei aplicații. Este concurenţă neloială, afirmă aceștia, iata timpul.md. Taximetriştii profesioniştii sunt de părere că şoferii Uber  au câteva avantaje – nu musai să se conformeze legilor de contur, nu musai să plătească taxele specifice taximetriei şi, deosebit solemn, nici nu au trebuinta de licenţă. ( NU RATA: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, CU PRIVIRE LA SCRISOAREA REFERITOARE LA PROCURORUL GENERAL AUGUSTIN LAZĂR: ”NU AM PRIMIT NICIUN RĂSPUNS DE LA KLAUS IOHANNIS”)

Călin Popescu Tăriceanu: ”Una dintre profesiile fiecare m-au speriat dintotdeauna

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat în scandalul taxi-Uber generat de protestele recente ale taximetriștilor. Mesita trecută, Călin Popescu Tăriceanu a postat pe a numerota sa de socializare un sens în fiecare a abordat, cu lux de amănunte, subiectul ”meseria de taximetrist” și viitorul – pe final metoda și intins – al acestei meserii. Încă de la primele rânduri ale mesajului online, Călin Popescu Tăriceanu a insistat deasupra unei idei: ”E pâine amară de mâncat în taximetrie”.

”Mărturisesc cu cinste că una dintre profesiile fiecare m-au speriat dintotdeauna este cea de șofer de taximetru. Intotdeauna în goană de la un cumparator la celalalt, într-un debit diabolic, pe drumuri de coșmar, indatorat să calci des regulile de circulație pentru că ai un cumparator grăbit și irascibil, dar și cu gândul că dacă rămâi fără autorizatie, rămâi fără pâine o lună sau trei. Trăind diurn cu groaza că nu vei a efectua plafonul ca să dai obolul firmei și să-ți rămână și ție oaresicare să duci acasă… Hotărât lucrare, e pâine amară de mâncat în taximetrie. Intocmai de aceea, sunt alături sufletește de șoferii de taximetru și le înțeleg nemulțumirea față de rivalii de la UBER; e naturalete ca oamenii să își apere ”felia”.
Și totuși…”  (VEZI ȘI AICI: DEȘI A PIERDUT MARELE PREMIU AL BAHRAINULUI, CĂLIN POPESCU TĂRICEANU RĂMÂNE FANUL NECONDIȚIONAT AL SCUDERIEI FERRARI)

CITESTE SI:  Reacția lui Liviu Dragnea după scrisoarea trimisă de Frans Timmermans României

”Progresul e barbar, deseori”

Liderul ALDE este sigur că ne aflăm în fața unei probleme complicate, în momentul de față, având în vazut ”batalie” permanentă dintre conservatism și dezvoltare. Progresul, ”barbar”, nu acceptă compromisuri. Și așa s-a întâmplat, de fiece dată, de-a lungul istoriei. Totuși, taximetria – ca negot, la valoare absoluta comun – nu samite fi neglijată sau tratată neaprofundat.

”Mi-e teamă că chestiune e mai complicată decât pare, pentru că progresul e barbar, deseori. În secolul 18, un englezesc a mincinos războiul de țesut cu a asuda, iar în următorii 10 ani industria de contur a saltat de codos 10 ori. Fuga că țesătorii tradiționali nu au fost foarte încântați de concurența mecanizată, iar batalie lor a inclus devastarea halelor industriale și distrugerea mașinilor, în icoana de carteala. Până într-acolo încât, în marginit rastimp, britanicii au dat o confesiune fiecare pedepsea cu moartea pe fiecine distrugea aproximativ mașină industrială. Țesătorii au trebuit să înțeleagă și să se adapteze vremurilor. La fel cum s-a întâmplat și cu tipografii de la noi după revoluția din neios, când constrange a introdus sistemele computerizate și o întreagă clasa profesională s-a văzut fără obiectul muncii în scurtă timp. La această oră, taximetria reprezintă o negot de 108 miliarde de dolari la standing universal, partea taximetriei digitale, cum i se mai canta, UBER, Didi, Lyft șamd, fiind de 36 de miliarde de dolari.” (CITEȘTE ȘI: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, REFERINDU-SE LA EVENTUALA EXCLUDERE ALDE: ”SUBIECTUL ESTE FOLOSIT DE VERHOFSTADT ÎN SCOPURI ELECTORALE”)

Călin Popescu Tăriceanu: ”Să găsim o formulă în fiecare cele două să fie complementare”

Adaptându-se noilor vremuri, taximetria digitală – canta Călin Popescu Tăriceanu – va a apuca majoritară în următorii 11 ani. Ceea ce va simboliza, bineînțeles, o referinta pentru taximetria tradițională. Dar acesta nu înseamnă că aceste două segmente de piață nu pot fi complementare. În ultimă instanță, cei fiecare au de câștigat din această ”interacțiune” – taximetrie digitală/taximetrie tradițională – sunt drept clienții.

CITESTE SI:  Sancționat de CSM, Cristi Dănileț face CAMPANIE PRO referendum: 'Nimeni nu poate trece peste voința poporului'

”Fuga că un invatatura al companiei Goldman Sachs relevă că în următorii 11 ani, industria taximetriei va insusi 285 de miliarde de dolari, iar felia taximetriei digitale va a apuca majoritară. UBER, mai greu decât o concurență, reprezintă o referinta pentru taximetria tradițională și un îndemn la adaptare cinematografica la noile vremuri. Așa că, haideți să găsim o formulă în fiecare cele două să fie complementare într-o competiție corectă din fiecare să câștige în intaiul rând cetățeanul. De la UBER așteptăm garanții că au șoferi atestați și că viața noastră este în siguranță în mâinile lor. De la taximetria clasică așteptăm să aibă același fel de răspuns iute la observațiile noastre privitoare la șoferi, mașina, drum, iar cei fiecare nu rezistă la o relație bună cu clientul să fie obligați iute să respecte regulile pe fiecare singuri vi le-ați fixare. Nu uitați că pe clientul vostru, fie al taximetriei clasice, fie al UBER, îl interesează mai puțin ce copia pe plăcuța de pe mașină, ci îl interesează siguranță, tihna și autoritate”, a mai scriere, pe a numerota sa de socializare, Călin Popescu Tăriceanu. (VEZI ȘI AICI: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, DISCUȚIE CU PREMIERUL MUNTENEGRULUI: ”ROMÂNIA, ABORDARE PRO-ACTIVĂ ȘI SUPORTER AL POLITICII UȘILOR DESCHISE”)

Izvod: French-cancan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here