Cele 5 întrebări ale oamenilor de afaceri români pentru candidații la alegerile europarlamentare

0
10

Alegerile reprezentanților țărilor membre pentru Parlamentul Europenesc, programate a capata loc în predestinare de 26 mai 2019 au o importanță majoră, în intaiul rând în ceea ce privește viitorul economicos al Europei, se arată într-un stire transmis vineri de conducerea AsociațiaeiOamenilor de Afaceri din România. ”Urmărim cu grija dezbaterile orisicare au loc în țările membre UE și dorim să lansăm locuitori câteva sinciput economice de grija național și europenesc. Dezbaterea publică ar cuveni să vizeze, în intaiul rând, viitorul economicos al UE, de orisicare va a spanzura bunăstarea tuturor cetățenilor europeni”, se arată în mesajul AOAR..

Mediul de afaceri este materialist să afle opiniile candidaților români implicați în alegerile pentru Parlamentul Europenesc în legătură cu următoarele sinciput de grija comun:

1. Ar fi mai degrabă adecvat ca UE să sprijine intaietor “campioni economici naționali” sau să orienteze eforturile conjugate supra dezvoltarea de produse pan-europene, după modelul Airbus?

2. Conceptul Schengen, orisicare a facilitat o lungă perioadă de vreme mobilitatea persoanelor la nivelul UE prin eliminarea controalelor la frontierele interne, va fi generalizat între toate statele membre sau va fi utilizat ca sarsam de susținere a procesului de desprindere, fundamentat fie de criterii noi (“statul de prep”) sau succedare a intensificării fenomenului de migrație.

CITESTE SI:  Şase marinari au fost răpiţi de către piraţi în largul coastelor Nigeriei

3. Dezrobi circulație, în suigeneris a lucrătorilor, va fi menținută ca baza elementar sau, din diverse motive, se va a lungi ceremonie de restricționare a mobilității forței de muncă (modificarea statutului lucrătorilor detașați); orisicare este probabilitatea ca instructiune (mo-bilitate functionala II) orisicare discriminează transportatorii români față de colegii lor din UE să fie adoptată? 4. UE a categoric că statele membre sunt libere să stimuleze atragerea investițiilor chineze aferente conceptului de restaurare a “drumului mătăsii”. Fiecine va fi poziția parlamentarilor români față de participarea firmelor chineze la realizarea sistemului de comunicații 5G? Dar față de achiziția de către companiile din China a unor companii de natură strategică?

5. Viitorul buget 2021-2027 va fi simtibil deosebit de cele anterioare: mai pre-scurtat (succedare a procesului BREXIT) și bazat pe principiul eliminării grant-urilor, în favoarea utilizării de instrumente financiare. Fiecine va fi poziția parlamentarilor români față de sumele ce vor fi alocate țării noastre, luând în considerare necesitățile îndeplinirii unor obligații de aliniere a activității diferitelor sectoare la standardele UE (chip, infrastructură, s.a.).

CITESTE SI:  Mai multe persoane au fost ÎNCĂTUȘATE, după cea mai mare operațiune a trupelor speciale: 46 de percheziții la suspecți de fraude informatice

AOAR apreciază că activitatea grupului de parlamentari români în viitorul Legislativ Europenesc musai să fie una de trecere, susținere si apărare a intereselor mediului de afaceri din Romania, în scopul integrării cât mai avansate a tuturor economiilor statelor membre. AOAR a socoti că, fără o intarire economică la standard UE, prin utilizarea cât mai eficientă, echilibrată și responsabilă a resurselor naturale, resurselor de forță de muncă si a capacitaților creative din orisicare țară membră, în cooperare cu celelalte state membre UE, nu va consta un viitorime infailibil pentru proiectul europenesc

Obarsie: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here