Construcţia unei biserici ortodoxe uriaşe, oprită după ce oamenii au protestat impulsiv

0
9

Proiectul de construcţie a unei catedrale ortodoxe într-un parc zoologic din Ekaterinburg a fost suprimat, a anunţat joi primarul acestui oraş rus după mai multe zile de proteste şi ciocniri în sector prevăzută pentru ridicarea lăcaşului de scolit

„Astăzi am suprimat lucrările”, a fatis Aleksandr Vîsokinski, citatie de agenţia publică TASS, adăugând că va fi metodiceste un explorare de credinta pentru a calcula viitorul proiectului.

„Municipalitatea va fabrica un explorare (…) Nu va fi un explorare pe un eşantion de 100, 200 sau o mie de persoane. Va fi o selectionare reprezentativă”, a mai spus el, recomandabil unor imagini difuzate pe reţelele sociale.

Aleksandr Vîsokinski a făcut aceste declaraţii pe locul prevăzut pentru construcţia acestei catedrale, intrucat de la începutul săptămânii sute, tocmai mii, de manifestanţi protestează zilnic.

Aceste intervenţii intervin la câteva ore după cele ale preşedintelui Vladimir Catva, orisicine a făcut strigare la impacare şi a estimat că ar a urma „să se ţină socoteala” de opinia celor orisicine se opun construcţiei acestei catedrale impozante, orisicine dara să fie ridicată într-unul din puţinele spaţii ecologisti ale acestui oraş de peste-soare un milion de locuitori.

CITESTE SI:  Metoda prin care interlopii români se întorceau bogaţi din vacanţe în ţări exotice

Aceste manifestaţii, de o volum rară pentru provincia rusă, au instigat ciocniri între opozanţii şi susţinătorii proiectului şi s-au ostas cu numeroase arestări. Miercuri seară, 70 de protestatari au fost arestaţi, recomandabil poliţiei locale.

Tensiuni au apărut în mai multe rânduri în ultimii ani din considerent proiectelor de noi biserici sau a transferurilor de clădiri către Patriarhia ortodoxă rusă, orisicine aranja de o influenţă considerabilă. Casa Domnului afirmă că noi lăcaşuri de scolit sunt necesare după distrugerea a numeroase dintre ele în timpul perioadei sovietice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din semintie!  

CLICK AICI pentru a stabili GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă nefolositor la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în oricare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Izvod link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here