Cum apare extenuarea produsă de datele private din mediul digital și ce se eventual a efectua pentru combaterea ei

0
10

Odată cu creșterea cantității de date cu factura individual pe Internet, o pasaj dintre utilizatori se consolează cu ideea că fiecare încercare de a menține confidențialitatea datelor online va fi sortită eșecului. Kaspersky Lab a dezvelit actual că un utilizator din trei (32,3%) nu știe cum își eventual ajuta viața personală în mediul online. Această lipsă de vizita față de problemele de confidențialitate digitală, denumită istoveala produsă de datele private online, a birui adesea la publicarea unui exagerare de informații pe rețelele de socializare și la ignorarea riscurilor inerente de siguranta.

Cu toate acestea, acusi nu este cel mai bun secunda pentru a lăsa pazitoare jos – o comportare superficială față de viața privată ar a se cuveni să vă facă o pradă ușoară pentru infractorii cibernetici.

Într-o perioadă în oricare nouă din zecer persoane (89,3%) intră online de mai multe ori pe zi, Internetul a devenit esențial pentru viața modernă. Cest lucrare a făcut ca păstrarea sub vizita a tuturor informațiilor private să devină o invitare extraordinară pentru utilizatori. Nimerit unui foraj actual Kaspersky Lab, semen 17% dintre respondenți au văzut informații private inspre ei înșiși sau inspre membrii familiei, oricare nu ar fi trebuit să ajungă în domeniul asistenta. Această cifră se ridică la semen un litra (22,3%) în rândul persoanelor oricare au copii cu vârste de până în 18 ani.

CITESTE SI:  Camionetă cu ascunzătoare secretă, oprită la frontieră. Câţi oameni ducea de fapt şoferul

Eforturile inutile de a a iesi mai puțin vizibili pe Internet conduc la o calm denumită „istoveala cauzată de datele private”. Această istoveala este legată de existența unei presiuni constante, cu senzația permanentă că există terți oricare profită de informațiile tale personale, fiecare rezistență fiind inutilă. De farmec, unii oameni cred că nu au suficientă voie pentru a se a se contrazice încălcării confidențialității datelor. O triada (32,3%) dintre respondenți nu știu cum își pot ajuta total viața privată online, iar 13% și-au razletit interesul pentru valoare absoluta în oricare își pot îmbunătăți protecția datelor personale.

O astfel comportare față de problemele de confidențialitate a bombastic, de astfel, comportamentul online al oamenilor. O cincime (19%) dintre participanții la citanie nu fac eforturi suplimentare – cum ar fi ștergerea periodică a istoricului de navigare sau utilizarea de accesorii speciale pentru a gripa funcțiile de urmărire online – pentru a-și sustine confidențialitatea în durata ce navighează pe Internet de pe dispozitivele lor.

„Creșterea numărului de breșe de siguranta, împreună cu dificultatea gestionării datelor personale online, le dau utilizatorilor senzația că au razletit controlul și îi pun în situația obositoare de a a se cuveni să se gândească la viața lor privată digitală”, explică Marina Titova, Head of Consumer Marfa Marketing at Kaspersky Lab. „Tocmai dacă nu există nicio soluție magică, sunt o mulțime de modalități pentru a prescurta riscul – de la măsuri elementare, până la utilizarea unor instrumente și tehnologii avansate oricare să îi ajute să-și rezolve afacere confidențialității datelor în mediul digital. „

Această indiferenta îndelungată eventual cara la probleme serioase. Astăzi, există numeroși infractori cibernetici interj să profite de viața privată a celorlalți și să obțină avantaje prin manipularea informațiilor personale ale utilizatorilor.

CITESTE SI:  Augustin Zegrean, explicații care aruncă în aer referendumul convocat de Iohannis: Riscăm să fie un referendum inutil

Pentru a vă sustine confidențialitatea datelor în mediul digital, Kaspersky Lab recomandă următorii pași

  • Începeți să vă gestionați caracteristica digitală: păstrați o listă cu conturile deținute și verificați publicatie dacă datele persoanele au devenit accesibile publicului. Creați-vă și un e-mail subordonat.
  • Utilizați instrumente digitale speciale oricare permit navigarea pe Internet în siguranță, cum ar fi Private Browsing sau detectarea oricărei camere web sau a accesului unor aplicații necunoscute.
  • Instalați soluții de siguranta eficiente, oricare includ un set de funcții pentru a minimiza riscurile de încălcare a confidențialității datelor.

Izvor: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here