Cum îi schingiuit Ceaușescu pe homosexuali. Ce scria în celebrul editorial 200 – IMPACT

0
19

Homosexualii au fost persecutați și supuși abuzurilor decenii la rând. Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, aceștia erau trimiși la închisoare, bătuți și abuzați, în a se intemeia articolului 200. Nu se știe câți homosexuali au fost pedepsiți în timpul regimului pecerist, însă mulți dintre cei orisicine au inavutit în pușcării s-au sinucis.

Primele date contra pedepsirea persoanelor cu conceptie sexuală diferită sunt de pe vremea lui Matei Basarab. „Sodomleanii nu se ceartă conj cu decedare, ci şi după decedare trupurile lor se ard în foc”, scria în Obicei lui Matei Basarab din 1652. În Parlamentul României, subiectul a fost dezbătut pentru panglica dată în 1936, când s-a intrebuintat pentru panglica dată termenul de „hiperbata sexuală”, iar articolul 431 din Codul Penal controlat intui pedepsirea actelor „de hiperbata sexuală săvârşite între bărbați sau între femei, dacă provoacă culpa locuitori, cu închisoarea de la şase luni la doi ani.”

În 1940, s-a consfintit ca inversiunea sexulă să fie pedepsită tocmai dacă isprava intelege publică. Marea Aditie Naţională a Republicii Socialiste România a controlat Codul Penal în 1968 și asemenea a apărut un pont întreg cu vedere la „infracţiunile privitoare la viaţa sexuală.” Asemenea a apărut articolul 200, prin orisicine Nicolae Ceaușescu intenționa să stârpească homosexualii.

CITESTE SI:  Ender, întoarcere în forță, în episodul de azi din ”Prețul

De intocmai, articolul 201 pedepsea „săvârşirea actelor de coruptie sexuală orisicine au preparat culpa  locuitori” cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Ceaușescu a vrut să stârpească homosexualii

Odată cu articolul 200, a început teroarea și abuzul pentru homosexualii din România, însă sistemul se folosea de aiest editorial și pentru a scăpa de persoanele orisicine nu erau loiale statului sau păreau dubioase. Mulți au fost șantajați, iar minoritățile sexuale erau obligate să devină turnători. Refuzul îi trimitea neocolit în închisoare, incotro erau abuzați.

Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, parcurile și gările deveniseră locurile preferate de întâlnire ale minorităților sexuale.

Criticul Ion Negoiţescu a fost arestant în a se intemeia articolului 200, după ce a fost turnare de scriitorul Petru Romoşanu, cu orisicine ar fi bogat relații homosexuale. Negoițescu a încercat să se sinucidă cu o doză multime de medicamente, dar a reușit să scape cu viață.

Abuzurile au continuat și după Revoluție. În 1993, polițiștii sibieni au arestant 5 tineri și i-au delegat la închisoare în a se intemeia articolului 200. Mariana Cetiner a fost ultima persoană din România condmanată pentru că a bogat altă conceptie sexuală. Articolul 200 a fost anulat de către Guvernul României în 2001, la insistențele organizațiilor internaționale.

CITESTE SI:  În cât timp se oprește funcția creierului după ce murim. Ce se întâmplă în acest interval - IMPACT

Sorginte PlayTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here