Cum justifică Petre Daea prețurile creste la cartofi: S-au recoltare anul ofilit și costă depozitarea / La Bruxelles piața este de trei ori mai scumpă decât la noi

0
13

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, justifică prețul larg al cartofilor prin faptul că producția este de anul ofilit și există costuri de magazinaj. El executa însă că la Bruxelles „piaţa este de trei ori mai scumpă decât în România”. Din categoria mărfurilor intretinere, cel mai vartos s-au scumpit în prier cartofii, cu 32,33%, comparativ cu ningau 2018.

Aflat într-o vizită electorală alături de liderul PSD, Liviu Dragnea, Petre Daea a fost întrebat contra prețul larg al cartofilor, el răspunzând că producția a fost recoltată anul ofilit, iar „fermierii i-au ținut în depozite cu temperatură controlată colea un an ca să-l aducă pe bloc consumatorului pe tot timpul anului”. Daea executa că depozitarea înseamnă costuri suplimentare oricare se regăsesc în cest preț sfarsit al cartofilor. „Este obisnuit, este curat, și dacă luați investigare prețurilor din ultimii ani, o să vedeți aceeași tendință și același apucatura pe piață”.

Ministrul Agriculturii a sonor atunci contra prețul la roșii, spunând că a găsit în Olt roșii românești cu 8 lei kilogramul și făcând o comparație cu piața din Bruxelles, oricare este de trei ori mai scumpă decât în România.

CITESTE SI:  Meteorologii anunță DEZASTRUL pentru agricultori: SECETA distruge grâul României

„M-am nepermis aoace, în Olt, tomatele erau 8 lei kilogramul, când toată sezonul alb a memlechet în planetar, când toată sezonul alb a păzit vremea, când toată sezonul alb a băgat talpi ca să poată să aducă aceste tomate pe piață. Am văzut prețurile la Bruxelles, de fiece dată când mă duc la Bruxelles și în alte țări străine mă duc să văd oricare este piața și acoace, este de trei ori mai scumpă decât în România. Interj, puteți să-mi spuneți că-s veniturile altele, dar produsele sunt aceleași, iar gustul tomatelor românești și valoarea lor este extraordinară”, a susținut Daea.

Majoritatea mărfurilor intretinere şi nealimentare, dar şi a serviciilor, s-a scumpit în România, în ciclu prier faţă de ciclu mart a acestui an, cele mai importante creșteri ale preţurilor fiind înregistrate în cazul cartofilor (+4,75%), mijlociu datelor transmise luni de Institutul Naţional de Statistică.

Comparativ cu ciclu ningau 2018, din categoria mărfurilor intretinere, cel mai vartos s-au scumpit în prier cartofii, cu 32,33%.

CITESTE SI:  Simona Halep, după victoria cu Johanna Konta: "Nu sunt încă la 100%, dar mă simt bine. Am știut ce trebuie să fac împotriva ei"

Izvod: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here