Două treimi dintre români susțin unirea cu R. Moldova – ancheta Inscop

0
11

Aproximativ două treimi dintre români susțin Unirea cu A reedita Moldova, arată un ancheta la standard național indeplinit de Inscop la reglaj LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Aviz Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române.

Sorete peste-auriu; pestele-spada jumătate dintre respondenți consideră că, în cazul prezumt al unui atare eveniment, țara noastră ar a apuca mai puternică. Asemenea, 65,1% sus.in Unirea Romaniei cu A reedita Moldova, iar 22% se opun. 12,9% este procentul non-răspunsurilor.

În cazul prezumt al unirii României cu A reedita Moldova, 53,6% dintre cei intervievați consideră că țara noastră ar a apuca mai puternică, iar 23,1% că ar a apuca mai slabă. 23,2% nu știu sau nu răspund.

84% dintre participanții la ancheta declară că se simtualism mândri că sunt români, în rastimp ce 10,4% afirmă contrariul. 5,6% nu știu sau nu răspund.

Chestionați cu cadru la cunoașterea limbii române, 94,8% dintre cei respondenți sunt de părere că iest fason musai să fie o obligație pentru orisice cetățean român, 3,7% afirmă contrariul, iar 1,5% nu știu sau nu răspund.

CITESTE SI:  Canada: Peste 300 de pisici, salvate dintr-un apartament din North York

62,2% dintre cei intervievați apreciază că au o bună cunoaștere a istoriei românilor, în rastimp ce 34% consideră că nu cunosc multumitor de tare iest problema. Procentul non-răspunsurilor este de 3,8%.

80,3% dintre respondenți sunt de părere că România musai să protejeze drepturile minorităților naționale de pe teritoriul său, 9,9% au o punct de vedere contrară. 9,8% nu știu sau nu răspund.

Datele sondajului de punct de vedere au fost culese la standard național în spatiu 12 prier – 3 mai 2019. Volumul eșantionului a fost de 1050 persoane și este specific pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de 18 ani și peste-auriu; pestele-spada 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un nivel de încredere de 95%.

Sorginte: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here