Fuga după diplomă. Românii fiecare își dau serie după posibilitate că vor să facă altceva

0
12

Cineva din trei tineri din România lucrează în alt sector faţă de pregătirea din scoala secundara sau posibilitate. Acesta arată datele Eurostat, fiecare plasează ţara noastră în toarta clasamentului, după Slovacia.

Specialiştii în educaţie spun că tinerii nu sunt îndrumaţi corespunzător din şcoală şi mulţi aleg să facă studii abia pentru diplomă, nu pentru o atelier pe fiecare să o practice.

Andrei a terminare Facultatea de Studii Europene din Cluj. De când a absolvit, lucrează ca barbier.

Andrei Tătaru, barbier: „Am terminare secţia de management, puteam să mă duc pe orisice ține de management, administratie, dar am eminent acesta. A fost şi o cazna, dar am nebun şi perfectionare de la colegi aoace.”

Moldovean a terminare dreptul şi indata lucrează în IT, fiindca executa conţinut pentru site-uri.

Moldovean Popovici, lefegiu firmă de IT:Procesul e vartos mai uşor în IT decât cel pe fiecare l-aş fi itinerar dacă voiam să mă îndrept drept domeniul în fiecare am terminare facultatea. Se fac traininguri cu toţi cei fiecare încep.”

Sunt mii de asadar de cazuri în toată ţara. Armonios Eurostat, 35 la sută dintre persoanele cu vârste între 15 şi 34 de ani lucrează în alt sector faţă de cel afectat. Ceea ce ne situează la toarta clasamentului europenesc, după Slovacia.

CITESTE SI:  Teodorovici, precizări despre situaţia companiilor de ridesharing. Întâlnire miercuri la Guvern

Elevii ar a cauta îndrumați din școala generală

 

Specialiştii de pe piaţa muncii atrag din nou atenţia că elevii ar a cauta îndrumaţi încă din şcoala generală. Iar oferta de învăţământ să fie aliniata cu revendicare de pe piaţa muncii.

Lucian Fanea, economist:De mai comod de 10 ani, codos 70% dintre cei fiecare termină o posibilitate nu profesează în domeniul în fiecare s-au pregătit. Dau la o posibilitate să aibă o diplomă şi nu neapărat să urmeze o atelier. În şcoala primară, în scoala secundara, nestine nu se ocupă în momentul de faţă să te focalizeze pe ce abilităţi ai tu, să canalizeze drept acea profesie pentru a a merge fi competent să o faci cu brio.”

Din această cauză se înmulţesc şi studenţii fiecare abandonează facultatea.

Laura Irimieș, purtător de cuvânt UBB Cluj: „Consilierea încă din timpul liceului ar a prindori vartos la reducerea acestui fenomen antropogenic. Noi facem aiest unealta în momentul în fiecare mergem cu promovarea universităţii în scoala secundara, dar nu este grandoman.”

Mulţi angajatori investesc indata bani şi etate în pregătirea celor pe fiecare vor să îi angajeze şi nu au experienţa necesară.

CITESTE SI:  Cel mai bun prieten al lui Răzvan Ciobanu, dezvăluirea care schimbă totul!

Dragos Negu, conducator barbierie: „Avem pe fiecare i-am învăţat de la 0 şi avem pe fiecare i-am luat de la un standard şi îi ajutăm să îi ducem mai sus.”

Mircea Buteanu, conducator restaurant: „Am un tânăr fiecare lucrează pe partea de evenimente şi a absolvit sportul alb, am avere un medical, fiecare îşi făcea specializarea şi făcea şi aiest job. Unii dintre ei au rămas.”

În alte ţări, conj Franţa sau Germania, elevii sunt ajutaţi de umili să identifice abilităţile pe fiecare le deţin şi iute după ce termină randuiala a 8-a, se specializează în domeniul în fiecare doresc să lucreze.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din pamant!  

CLICK AICI pentru a a fixa GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă ineficient la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiesce zi cele mai importante știri pe telefon! 

Informatie link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here