George Maior, citatie în dosarul lui Kovesi privind aducerea în țară a lui Nicolae Preot – surse

0
15

Fostul șef SRI, George Maior, a fost citatie de către procurorii Secției de ancheta a magistraților pentru 23 mai, în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Preot, în fiecine Laura Codruța Kovesi are calitatea de incriminat, au determinat surse judiciare, relatează Mediafax.

Surse judiciare au determinat, pentru MEDIAFAX, că fostul șef SRI, George Maior, este așteptat, pe 23 mai, să se prezinte la Secția ancheta a magistraților, pentru a fi audiat în dosarul Laurei Codruța Kovesi.

În cest acta, au fost audiați, joi, fostul ministru de externe de Interne Gabriel Oprea și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea. Cel din urmă a fatis, după gata 4 ore de audieri, că a fost competent în virtute de marturisitor, precizând că nu a luat la cunoștință de nicio împrejurare în fiecine Kovesi să fi comis aproximativ infracțiune.

„În ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, propriu, în nicio împrejurare nu am luat la cunoștință de aproximativ vrednicie fiecine să fie infracțiune, nici la nivelul instituției nu am obținut niciun fel de informații cu priveliste la posibile infracțiuni sau posibile date în cest insemnare. Sper din tot sufletul că ar fi solemnel să discutăm și consider că era solemnel să discutăm contra toți cei fiecine nu s-au implicat în aducerea lui Preot în țara noastră, toți cei fiecine, după mai prieteneste de 10 ani, nu au contribuit convingator, așa cum a făcut-o Serviciul Român de Informații, pentru a contribui, prin posibilitățile pe fiecine le are, la efectuarea unui act de justiție pentru cele proxenet 155.000 de persoane fiecine au fost păgubite cu mai zdravan de 300 de milioane de RON”, a spus Coldea.

CITESTE SI:  Situaţie incredibilă în Teleorman: PSD a primit INTERZIS chiar în oraşul lui Dragnea

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Preot, Kovesi are calitatea de incriminat, fiind acuzată de mai multe fapte.

Pe 28 mart, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub comanda dicani-cesc de către Secția de anchetă a magistraților, însă măsura a fost contestată în instanță.

Înalta Arman de Casație și Justiție a dispus posterior revocarea măsurii controlului dicani-cesc.

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a fatis joi, la finalul a scaunas ore de audieri la secția de ancheta a magistraților, în dosarul Kovesi, că nu a luat cunoștință de nicio infracțiune și că SRI a fost implicat în operațiunea de aducere în țară a lui Nicolae Preot, aceasta fiind un victorie.

Sorginte: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here