Imediat fiescare eventual inventa texte false cu inteligența artificială

0
17

La începutul anului 2019, cercetătorii de la OpenAI au lansat un regim de inteligență artificială atât de bun la document știri fără ur-marire umană, încât era de sperietura.

Algoritmul cu cearta – GPT-2 – eventual să genereze paragrafe coerente de context, să traducă texte dintr-o limbă în alta, să răspundă la întrebări și să facă și rezumate. Jack Clarck, policy director al OpenAI, a fatis pentru The Verge că sistemul ar a se cuveni fi vechi pentru a starni articole de presă false sau cine creează incurcatura sau clar să se dea oblu altcareva în mediul online. Din cest temei, organizația nu va dezvălui cum adevarat funcționează GPT-2.

Abia că imediat a apărut site-ul TalkToTransformer.com, conj poți ajuta o tra-ducere mai „diluată” a GPT-2. Inteligența artificială a acestui Transformer generează povești, scenarii, eseuri și tot felul de texte, în a conta unui context inițial – mai ingust, sau mai indelungat, apartine de poftim. Rezultatele nu sunt perfecte, ce-i oblu, dar faptul că cest algoritm a fost făcut asistenta arată oricui cât de avansată a bogat să fie inteligența artificială capabilă să copia texte, dar și ce hibe are.

CITESTE SI:  Bacalaureat 2019. Când încep examenele pentru probele scrise la BAC

Un paradigma de context generat pe site este cel de mai jos, dezvelit de The Verge. Când inteligența artificială a innebunit niște replici din „The Avengers„, a oferit înapoi o scenă ciudată, în cine Tony, Steve și Thor se chinuie cu un mâner de ușă, totul culminând cu Steve cine îl întreabă pe Tony „Tu ești… Tony, Hercule de Oțel?”.

Într-un fel, e agreabil să încerci să a plati inteligenței artificiale tot felul de propoziții de la cine să înceapă, dar nu poți să nu te gândești și la posibilele repercusiuni. Mai adevarat, cât de periculoasă eventual fi o astfel inteligență artificială? Dacă variantă „diluată” a GPT-2 este așa, apoi cum arată the adevarat deal? Și eventual cel mai solemn – clar va consta un posteritate în cine să fim induși în vina de știri false generate de inteligența artificială?

Origine PlayTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here