Jean-Claude Juncker deplânge incendiul de la la Notre Dame: Catedrala aparţine întregii umanităţi. Ce seară tristă! Ce regretabil

0
101

„Notre-Dame de Paris aparţine întregii umanităţi. A inspirat atât de mulţi scriitori, pictori, filosofi şi vizitatori din toată lumea. Ce seară tristă! Ce regretabil! Împărtăşesc emoţiile cu naţiunea franceză, care sunt şi ale noastre”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker potrivit Agerpres

”Urmăresc minut cu minut incendiul căruia i-a căzut pradă Notre-Dame din Paris”, a adăugat politicianul luxemburghez, conform unui comunicat difuzat luni seara.

Preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, s-a referit la tragicul incident prin intermediul profilului său de pe reţeaua socială Twitter: „Notre-Dame de Paris este Notre-Dame a întregii Europe”, a scris Tusk în limba franceză luni seara. „Suntem toţi alături de Paris astăzi”, a adăugat el în limba engleză.

„Pompierilor, care fac tot posibilul pentru a controla focul de la Notre-Dame din Paris, un simbol al Franţei şi de care toţi europenii sunt mândri”, a declarat la rândul său preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Incendiul, care este pe cale să mistuie în întregime emblematicul edificiu din capitala franceză, a declanşat un val de emoţie la nivel internaţional, iar preşedintele francez Emmanuel Macron a anulat un discurs televizat, care era foarte aşteptat din cauza crizei „vestelor galbene” care afectează ţara timp de mai multe luni, pentru a se deplasa la faţa locului.

CITESTE SI:  Report URIAȘ la Loto 6/49 și Joker: peste 5 milioane de euro

Focul de la catedrală a fost declarat la ora 18:50 ora locală (16:50 GMT) pe acoperişul clădirii şi continuă încă.

Sursa link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here