Liderul USR Dan Barna ar vota o lege privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex, dar spune că acum societatea românească nu este pregătită – Esential

0
8

Liderul USR, Dan Barna, este convins că într-un anumit orizont de timp şi românii vor fi pregătiţi să accepte căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în Europa existând deja state care au reglementat astfel de căsătorii. Întrebat, la emisiunea Marius Tucă Show, dacă ar aproba o lege care să reglementeze căsătoria între persoane de același sex, Barna a spus că dacă o astfel de iniţiativă ar ajunge în dezbaterea publică şi ar rezulta că ar fi o prioritate, nu ar vedea nicio problemă.

Întrebat dacă este de acord cu căsătoriile între persoane de același sex, Dan Barna a spus că în Europa există state care au acest lucru reglementat și nu vede o problemă din acest punct de vedere, dar la acest moment societatea românească nu este pregătită.

„Am spus şi la dezbaterea din Parlament legată de modificarea Constituţiei pe această temă – mi se pare că societatea românească nu este la momentul acesta acolo, nu e pregătită ca societate, dar vom ajunge cu siguranţă, nu ştiu dacă în 5, în 10 sau 20 de ani”, a declarat Dan Barna.

CITESTE SI:  VIDEO Ecaterina Andronescu, certată de protestatari la Sibiu: Mai există copii care mor pentru că au căzut în rahat / Dumneavoastră nu trăiți în țara asta? / Ministrul: Școlile din punct de vedere al patrimoniului aparțin autorităților locale - Esential

Liderul USR nu se opune adoptării unei legi care să dea liber căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, dacă măsura ar fi o prioritate. “În momentul în care vom ajunge şi o astfel de iniţiativă ar ajunge în dezbaterea publică şi ar rezulta lucrul acesta ca fiind o prioritate, nu aş vedea nicio problemă”, a afirmat liderul USR.

Întrebat de Marius Tucă dacă este de acord ca familiile formate din persoane de acelaşi sex să înfieze copii, Dan Barna a răspuns: “La momentul acesta, din nou, societatea nu e acolo”.

În octombrie anul trecut, preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat că parlamentarii formaţiunii vor vota împotriva modificării Constituţiei pentru redefinirea noţiunii de familie, considerând că este o temă falsă, iar a doua zi după referendum viaţa niciunei familii nu va fi mai bună cu absolut nimic.Sursa: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here