Noi cazuri de "sportivi suspecţi" descoperite în Rusia, susţine Agenţia Mondială Antidoping

0
10

Studierea a mii de eşantioane recuperate de la fostul laborator antidoping de la Moscova a autorizatie descoperirea unor noi „cazuri solide” de atleţi suspecţi cine pot a deplasa la sancţiuni, a anunţat, joi, un gestionar al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), cine a anumit că analizarea tuturor probelor se va încheia până la finele anului 2019, informează AFP, identic Agerpres.

„Pot să confirm că am început să pregătim mai multe cazuri solide în strânsă colaborare cu federaţiile internaţionale cine vor a deplasa la noi sancţiuni pentru dopare împotriva sportivilor implicaţi”, a fatis Gunter Younger, directorul serviciului de Informaţii şi anchete din cadrul AMA/WADA, cu ocazia unei reuniuni a consiliului director al instituţiei de la Montreal.

El a promis că „toţi sportivii identificaţi ca suspecţi” după analizarea eşantioanelor vor a executa obiectul unei „investigaţii complete”. Însă oficialul AMA/WADA nu a anumit câte cazuri de dopare au fost identificate de la debutul anchetei.

„Noi credem că vom a se cuveni a ispravi majoritatea acestei proceduri în ultimul cvartal din 2019. Pentru toate cazurile identificate ca suspecte, noi vom încheia până la finalul anului”, a adăugat Gunter Younger.

CITESTE SI:  VIDEO Barcelona, prima înfrângere după 23 de etape (2-0 cu Celta Vigo)

Agenţia a anunţat, la finele lunii prier, că o echipă de experţi a recuperat asupra 2.200 de probe biologice de la fostul laborator moschicesc, aflat în centrul sistemului de dopare instituţionalizat din Rusia din spatiu 2011-2015.

Izvod: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here