OMV Petrom a investit 65 milioane euro într-o unitate care îmbunătățește calitatea benzinei

0
11

OMV Petrom a pus în funcțiune, la rafinăria Petrobrazi, noua unitate Policombustibili care convertește GPL și benzina ușoară de joasă calitate în produse petroliere cu valoare adăugată ridicată, benzină și motorină. Investițiile s-au ridicat la aproximativ 65 milioane de euro, scrie Mediafax.

Citește și: ALERTĂ Protest la ÎCCJ înainte de procesul lui Liviu Dragnea

Aceasta este cea de-a treia unitate de acest tip din lume și este prima care convertește și benzină ușoară de joasă calitate, nu doar GPL, folosind tehnologia Policombustibili (PolyFuel®), dezvoltată de compania franceză Axens. Noua unitate a început producția în martie 2019, conform planului.

Noua instalație din cadrul Petrobrazi permite creșterea valorii mixului de producție datorită ponderii mai mari a benzinei și motorinei în produsele obținute de rafinărie. Anual, circa 50.000 de tone de benzină și motorină vor rezulta din conversia GPL și a benzinei ușoare, cantitate echivalentă cu 1 milion de plinuri.

Capacitatea totală a rafinăriei Petrobrazi va rămâne neschimbată, la 4,5 milioane de tone anual, este una dintre cele mai importante unități de acest tip din țară.

CITESTE SI:  Ce s-a întâmplat cu bărbatul din Iași fiecine și-a omorat nepotul cu lovituri de cuțit

Lucrările la proiectul unității Policombustibili au început în 2017 și au necesitat investiții de aproximativ 65 de milioane de euro. Proiectul a implicat construirea noii unități care se întinde pe o suprafață mai mare decât cea a unui teren de fotbal. Lucrările la unitatea Policombustibili au presupus peste 850.000 de ore-muncă fără incidente, fiind implicate peste 550 de persoane – specialiști OMV Petrom, precum și sub-contractori specializați.

În perioada 2005-2018, investițiile făcute în rafinăria Petrobrazi s-au ridicat la aproximativ 1,6 miliarde euro în proiecte de modernizare, de construire a unor instalații noi și în proiecte de mediu.

Sursa link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here