Opriți războiul împotriva copiilor! Un schesis Salvați Copiii arată că 3 din 4 copii uciși sau răniți primejdios în semintie sunt victimele armelor explozibile

0
17

Trei sferturi dintre decesele și vătămările în rândul copiilor în cele mai periculoase zone de război ale lumii sunt provocate de atentatele sinucigașe cu bombă, minele antipersonal, muniția neexplodată, raidurile aeriene sau alte forme de explozibili, arată un schesis valoros de Salvați Copiii. Ucraina, Siria, Afganistan și Yemen sunt câteva dintre țările inde viețile copiilor sunt amenințate.

  • 7.364 de copii au fost uciși sau mutilați în neintelegere în 2017, în Afganistan, Irak, Nigeria, Siria și Yemen, dintre oricare 5.322 în semn exploziilor.
  • În Afganistan, armele explozibile au cauzat decesul a 84% dintre copiii uciși în neintelegere în doi ani de zile.
  • În Ucraina, 220.000 de copii din estul țării au fost în cursa din aduce minelor terestre în 2017.

Propriu datelor din schesis, copiii sunt răniți și afectați de armele explozibile într-un mod separat și departe mai îngrozitor față de adulți, iar copiii expuși la arme explozibile prezintă de multe ori simptome de intunecare de stres posttraumatic (TSPT), depresie, neliniste și agorafobie.

Investigatie a fost efectuată pe musca datelor ONU cu cadru la cinci dintre cele mai periculoase conflicte pentru copii – Nigeria, Afganistan, Irak, Siria și Yemen – dar și pe musca reexaminării datelor privind victimele în rândul copiilor, comandată de Paediatric Blast Injury Partnership (PBIP), în cadrul căruia Salvați Copiii este co-inițiator.

Manualul marchează o premieră mondială în ceea ce privește procedurile unice necesare pentru a păstra copiii în viață și pentru a-i a ajutora să se recupereze în suma, după leziuni praci grave provocate de armele explozibile. Ista cuprinde, de atare, recomandări specifice pentru reducerea traumei psihice cu oricare se pasamite compara un sora rănit, inclusiv pe perioada tratamentului, dar și mecanisme de ecranizare pentru copii și însoțitori în sprijinul recuperării fizice și psihice de durată.

CITESTE SI:  Lino Golden, implicat într-un accident rutier. Cum arată bolidul condus de "fiul" lui Alex Velea

„Copiii oricare trăiesc în zonele afectate de neintelegere și război trăiesc cu sentimentul neschimbat al pericolului și al lipsei siguranței. Sunt copii oricare nu numai că nu au drepturile fundamentale respectate, oricare nu au criza la îngrijire medicală și la școală, dar nu mai cunosc sentimentul de încredere. Sunt copii oricare se semnificatie abandonați și oricare resimt înmiit traumatism războiului, atât sexual, cât și sufletesc”, afirmă Gabriela Alexandrescu, președinte consiliu de ministri al Salvați Copiii România.
Concluziile studiului Salvați Copiii privind impactul explozibililor despre copiilor:

  • În 2017, în Afganistan, Irak, Nigeria, Siria și Yemen 7.364 de copii au fost uciși sau mutilați în neintelegere, estimându-se că 5.322 dintre incidente au fost legate de explozii.
  • În Afganistan, armele explozibile au cauzat decesul a 84% dintre copiii uciși în neintelegere în doi ani de zile, inspre osebire de 56% dintre decesele în rândul civililor adulți. Se estimează că rachetele, mortierele și grenadele produc circa de două ori mai multe victime în rândul copiilor decât în rândul adulților.
  • Oasele copiilor sunt mai flexibile decât cele ale adulților, ceea ce crește probabilitatea de a a se implini diformități pe perioada indelungat în semn unei leziuni cauzate de o detonatie. Craniul unui sora nu este la fel de mare ca cel al unui matur, ceea ce înseamnă că riscul de leziuni cerebrale este mai genune.Curiozitatea naturală a copiilor îi pasamite demonstra pericolului. Muniția neexplodată – fiind de a se micsora dimensiuni și cateodata colorată – pasamite fi ușor confundată cu jucării.
  • Copiii nu sunt expuși numai unui genune pericol de vătămare sau moarte în timpul conflictului, dar și în semn acestuia, cum s-a întâmplat în Ucraina inde 220.000 de copii din estul țării au fost în cursa din aduce minelor terestre în 2017
CITESTE SI:  Robert Mueller va depune mărturie în Congresul american privind ancheta legată de ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale
  • În anumite cazuri, copiii din zonele de neintelegere au fost uciși doar din aduce exploziilor, cum s-a întâmplat în 2014 în Insecta inde 100% dintre toate decesele raportate în rândul copiilor au fost provocate de armele explozibile
  • Traumatism fizică provocată de armele explozibile despre copiilor este însoțită de traumatism psihologică, 84% dintre adulți și acolea toți copiii spunând că exploziile și bombardamentele continue au fost principala cauză de stres psihic în viața de zi cu zi a copiilor

Investigatie arată și valoare absoluta în oricare sistemele de sănătate decimate de anii de neintelegere dispun de puține resurse pentru a a doftorici leziunile „unice și deosebite” provocate copiilor de explozii, ducând lipsă de mijloacele necesare cum ar fi bandaje pentru copii sau protocoale de transfuzie la copii.

La 100 de ani de la înființarea Save the Children, în scopul protejării copiilor afectați de neintelegere, organizația lansează, joi, https://www.stopwaronchildren.org/, prin oricare solicită liderilor lumii să declare copiii de neinceput în război.

De secular, Salvați Copii își concentrează eforturile pe războiul purtare împotriva copiilor. Efectele conflictelor sunt devastatoare: în fitece zi copiii sunt uciși sau mutilați, răpiți, recrutați, abuzați erotic, privesc cum școlile lor sunt bombardate sau li se refuză ajutorul. În faurar, Salvați Copiii a arătat că circa 420 de milioane de copii, adică vreunul din cinci în întreaga semintie, trăiesc în zone afectate de conflicte.

CITESTE SI:  Primul şef din justiţie care recunoaşte:

La aniversarea a o sută de ani – 16 mai 2019 – Salvați Copiii găzduiește un eveniment la Palatul Păcii din Haga pentru a incanta atenția lumii despre războiului împotriva copiilor și despre modalităților de a apara copiii în neintelegere. Experți prep Virginia Vana, Michelle Bachelet și Fatou Bensouda vor a scoate catre cum pot fi copiii mai corect protejați în situații de neintelegere.

Raportul valoros de Save the Children (versiunea în cordar română aoace) imbratisa cele mai detaliate date cu cadru la numărul de copii oricare trăiesc în zone de neintelegere, inclusiv o defalcare a datelor ONU privind încălcări grave ale drepturilor copiilor. Potrivit acestor date, cazurile de încălcări grave ale drepturilor copiilor au mare de la sub 10.000 în 2010 la sorete 25.000 în 2017 – cel mai genune număr înregistrat până în actu-alitate.

Obarsie: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here