Restricţii de trafic în acest weekend în Capitală, în Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei

0
14

Traficul rutier va fi restricţionat, în acest weekend, pe bulevardul Unirii din Capitală, pe segmentul cuprins între bulevardul Dimitrie Cantemir şi Splaiul Independenţei (zona fântâni), unde va avea loc, în zilele de 17, 18 şi 19 mai, între orele 20.30 – 22.30, „Simfonia Apei”, informează Agerpres.

Brigada Rutieră recomandă ca rute ocolitoare Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – bulevardul Corneliu Coposu; bulevardul Regina Maria – Piaţa Unirii – Splaiul Unirii şi bulevardul Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piaţa Universităţii.

Duminică, în Piaţa Victoriei, între orele 17.00 – 22.00, este programat un concert, Brigada Rutieră a Capitalei anunţând că va restricţiona temporar traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru.

Brigada Rutieră le solicită conducătorilor de autovehicule să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun.

CITESTE SI:  Situația statului de drept din România, în atenția Parlamentului European! Viorica Dăncilă, criticată dur:

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.


Polițiștii rutieri, măsuri și cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor

Brigada Rutieră mai anunță că, sâmbătă, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, polițiștii vor acționa pentru a asigura fluența traficului, subliniind că experiența anilor anteriori a arătat că pe arterele din jurul obiectivelor culturale a fost oprită circulația din cauza numărului mare de vizitatori.

„Experienţa anilor anteriori cu ocazia evenimentului “Noaptea Muzeelor”, a arătat faptul că pe arterele aflate în imediata apropiere a obiectivelor culturale au fost prezenţi foarte mulţi cetăţeni, fiind restricţionată temporar circulaţia autovehiculelor. Poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitalei vor acţiona în “Noaptea Muzeelor”, respectiv în noaptea dinspre 18/19 mai a.c. pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea accidentelor rutiere în zonă, precum şi pe principalele trasee de acces către acestea”, informează Brigada Rutieră printr-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

CITESTE SI:  Trei suporteri au primit interdicție la finala Ligii Campionilor, după ce au încercat să-și vândă biletele

Polițiștii rutieri recomandă șoferilor să circule cu prudență atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni, să nu oprească mașinile în imediata apropiere a muzeelor şi să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

„Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă”, a mai arătat sursa citată.

Evenimentul european Noaptea Muzeelor ajunge, sâmbătă, la cea de-a 15-a ediție în România și beneficiază de o participare susținută și a instituțiilor de nișă, atât în București, cât și în țară, anunță organizatorii, Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR).

Sursa: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here