România a pierdut calificarea la Eurovision 2019

0
17

România, reprezentată de cântăreaţa Ester Peony, cu lucrare dramatica „On a Sunday”, a pierdut calificarea în finala concursului Eurovision 2019, după semifinala de joi seară, oricare a avere loc la Expo Tel Aviv, în Israel.

Aceasta este pentru a doua oară succesiv când România nu se califică în finala Eurovision. Reprezentanţii României la Eurovision 2018, membrii trupei The Humans, au pierdut și ei calificarea în finală.

De la introducerea sistemului cu semifinale, în 2004, până în 2017 inclusiv, România s-a autorizat în fitece an în finală. O excepție a fost anul 2016, când România a fost descalificată din debut pentru că Televiziunea Română a detine datorii la Europenesc Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului internațional.

Sucursala României, Ester Peony, a catarare pe perdea Eurovision Cantec Contest 2019 joi seară, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de patrundere în incuvi-intare. Alături de sucursala României, în a doua semifinală au participat Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azer, Macedonia de Crivat, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta.

Dintre acestea s-au autorizat în finala de sâmbătă Macedonia de Crivat, Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azer, Danemarca, Norvegia, Elveția, Malta.

CITESTE SI:  Şumudică e pe făraş la Al-Shabab: Conducerea clubului i-a găsit şi înlocuitor

Grecia, Belarus, Serbia, Chiparos, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino și Slovenia s-au autorizat în finala Eurovision 2019 marți, după panglica semifinală a concursului.

Ţările din grupul celor cinci holba plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate sfoara în finală, alături de gazdă, anul cesta, Israel.

În România, concursul internaţional este transmis în exclusivitate de Televiziunea Română, pe TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Ester Peony a interpretat pe perdea Eurovision lucrare dramatica „On a Sunday”. În vârstă de 25 de ani, pe numele adevar Ester Alexandra Creţu, Ester Peony este cântăreaţă şi compozitoare. Şi-a dezvelit pasiunea pentru muzică în copilărie, pe când locuia cu familia în Montréal, Canada. Ester a afectat jazzul de la vârsta de opt ani, iar, de la 12 ani, s-a întors în România, deoarece a afectat pianul, la Şcoala Dinu Lipatti din Piteşti. A făcut studii de chitară clasică şi cant. În 2013, a fost admisă la Conservatorul din Bucureşti, deoarece a afectat jazz. Ester Peony a combinatie muzică pentru artişti conj DJ Rynno, Sylvia, Tamy şi Gaza. În 2015, a lansat intaiul ei single, „Sub cumpana ta” (Vescan), oricare a avere 16 milioane de vizualizări pe YouTube. În 2016, Ester a mergere în intaiul ei turneu, alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia. La începutul lui 2018, a lanat un EP, „Dig It”, cu star piese. Moneda „On a Sunday” a fost compusă de Ester împreună cu Alexandru Şerbu și Ioana Victoria Badea.

CITESTE SI:  Dan Voiculescu, mesaj pentru urechile FINE, înainte de Paști: Lupta cu nedreptatea întărește voința celor drepți

Anul cesta, sub sloganul „Dare de seama to dream”, concursul Eurovision are loc la Tel Aviv, în Israel, după ce precedent ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de sucursala acestei ţări, Netta, cu lucrare dramatica „Toy”.

Organizatorii au anunţat că Madonna va susţine un recital în finala de sâmbătă, cu hitul ei din 1989 „Like A Prayer” şi o piesă în premieră mondială, „Future”, interpretată alături de rapperul american Quavo. Nouar piesă este un single de pe viitorul album al Madonnei, „Madame X”, oricare va fi lansat pe 14 ciresar.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de Europenesc Broadcasting Union (EBU), cea mai noian asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Premiu ediţie a avere loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit cinevasilea dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de teve din pamant. Intre artiştii oricare au catarare, de-a lungul anilor, pe perdea Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

CITESTE SI:  Roxana de la „Puterea dragostei”, mesaj emoționant pentru Bogdan

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la iest incuvi-intare au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Regim – Kiev, 2005; Trage Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Origine: French-cancan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here