A fost depistată

0
30

Autorităţile de la Copenhaga anchetează o companie daneză în legătură cu eventuala încălcare a sancţiunilor impuse Siriei de către Uniunea Europeană, acuzaţii respinse însă de firma respectivă, transmite luni dpa, potrivit agerpres.ro.

Compania Dan-Bunkering este suspectată că a furnizat 30.000 de tone de kerosen armatei ruse în 2016 şi 2017, a relatat luni postul public danez de radio (DR), care citează documente confidenţiale şi surse guvernamentale de la Copenhaga.

Valoarea transporturilor respective s-a ridicat la 100 de milioane de coroane daneze (15 milioane de dolari).

Potrivit DR, o companie ce reprezenta interesele armatei ruse a comandat combustibilul, care a fost transferat petrolierelor ruse din Marea Mediterană înainte de a fi transportat în Siria.

Citește și: Ion Caramitru, dezvăluire FĂRĂ PRECEDENT despre Andrei Caramitru! A spus TOTUL despre bani

În 2015, Rusia a început să lanseze lovituri aeriene în Siria în sprijinul forţelor preşedintelui Bashar al-Assad.

Uniunea Europeană a interzis în 2014 furnizarea de kerosen Siriei, din cauza ”atacurilor aeriene fără discriminare contra civililor”, comise de forţele aeriene siriene.

CITESTE SI:  Mama primarului PSD al Constanței, prinsă cu 5 buletine de vot în secția de votare. A fost dusă la poliție (surse) - Esential

Dan-Bunkering face parte din grupul Bunker Holding, care într-un recent mesaj pe e-mail adresat DR a precizat că ”nu face obiectul anchetelor juridice în Danemarca sau în alte ţări”.

O purtătoare de cuvânt a Bunker Holding a declarat luni pentru dpa că nu se află sub anchetă şi că nu a livrat combustibil de avion către Siria.

Sursa link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here