Aeroportul din Hong Kong a obținut un ordin de interdicție pentru protestatari

0
18
Aeroportul din Hong Kong a obținut un ordin de interdicție pentru protestatari


Aeroportul din Hong Kong a anunţat miercuri că a obţinut un ordin de interdicţie interimar pentru a-i împiedica pe protestatari să-i afecteze operaţiunile, după ciocnirile violente din cursul nopţii dintre poliţie şi demonstranţii pro-democraţie, relatează dpa şi Reuters.

Autoritatea aeroportuară din Hong Kong a anunţat într-un comunicat că a obţinut un ordin „pentru restricţionarea persoanelor de la a împiedica sau a se amesteca în mod ilegal şi cu bună ştiinţă în utilizarea adecvată” a aeroportului.

„Persoanele sunt de asemenea vizate de interdicţia de a participa la orice demonstraţie sau protest”, se mai menţionează în comunicat.

Zborurile păreau să se derulează normal miercuri, după două zile de numeroase anulări.

Aeroportul a devenit punctul central al ciocnirilor tot mai violente între poliţie şi protestatari, care ies pe străzile centrului financiar de zece săptămâni.

Marţi au avut loc în aeroport ciocniri violente între miile de protestatari şi forţele de ordine.

Autorităţile aeroportului au anulat sute de zboruri luni şi marţi, după ce tensiunile s-au amplificat, deşi în weekend protestul din terminalul sosiri a fost în mare parte paşnic.

CITESTE SI:  Judecătoarea Mariana Moț, adusă în Ministerul Justiției de Florin Iordache cu puțin timp înainte de adoptarea OUG 13, pleacă din funcția de secretar de stat - Esential

Amplificarea violenţelor suscită preocupări că Beijingul ar putea încerca să potolească protestele din regiunea semiautonomă printr-o intervenţie militară, notează dpa.

Sursă: Agerpres

Citește și:

Haos în Hong Kong: Aeroportul a fost blocat, toate zborurile anulate și 149 de persoane au fost arestateHaos în Hong Kong: Aeroportul a fost blocat, toate zborurile anulate și 149 de persoane au fost arestateSursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here