ALERTĂ – Atentat cu bombă într-un aeroport din Arabia Saudită: teroriștii din Yemen au lovit în plin – Stiri pe surse

0
29

Opt persoane au fost rănite într-un atac suspectat de bombe pe aeroportul Abha din Arabia Saudită, a anunţat duminică corespondentul telaviziunii saudite Al-Arabiya TV, potrivit MEDIAFAX.

Anterior, gruparea rebelă hutti din Yemen a transmis că a vizat aeroporturile din Abha și Jizan din sudul Arabiei Saudite cu mai multe atacuri cu drone, a informat televiziunea Al-Masirah, care aparţine rebelilor.

Rebelii hutti, sprijiniţi de Iran, au intensificat atacurile cu rachete și drone asupra orașelor din Arabia Saudită în ultima lună.

Ca răspuns, coaliția militară condusă de Arabia Saudită, care luptă împotriva hutti din Yemen, a vizat unităţile militare ale grupării din apropierea capitalei Sanaa și a portului Hodeidah.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Statele Unite, într-o declarație comună publicată duminică de către ambasada saudită de la Washington, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea atacurilor rebelilor hutti – fără a menționa cele mai recente atacuri cu drone.

Aceştia și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la „pericolele pe care activitățile destabilizatoare iraniene le aduce asupra păcii și securității, atât în ​​Yemen, cât și în regiunea extinsă, citând atacurile asupra petrolierelor din apele Golfului.

CITESTE SI:  Gabriel Petrea, șeful tinerilor din PSD, explică de ce vrea să fie secretar general: 'Să devenim partidul care am fost! E nevoie de o schimbare, de o reformă' - Stiri pe surse

Teheranul a negat implicarea în atacurile asupra acelor petroliere, pentru care nimeni nu și-a asumat responsabilitatea.Sursa: stiripesurse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here