Alpinistul Zsolt Torok a murit la 45 de ani în timpul unei expediții în Munții Făgăraș. Care este cauza decesului

0
162
Alpinistul Zsolt Torok a murit la 45 de ani în timpul unei expediții în Munții Făgăraș. Care este cauza decesului

Alpinistul Zsolt Torok a murit la vârsta de 45 de ani în timpul unei expediții în Munții Făgăraș. Unele surse au dezvăluit cum a fost găsit trupul fără viață al sportivului. El a doborât mai multe recorduri în alpinismul românesc și mondial.

Citește și: Soția lui Zsolt Torok, mesaj sfâșietor după ce a aflat că alpinitul a fost găsit mort pe munte

Care este cauza decesului alpinistului Zsolt Torok

Zsolt Torok a fost găsit chiar la prima survolare a elicopterului MAI la peste 2000 de metri altitudine, a declarat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David. Din primele informații, renumitul alpinist arădean a căzut printre stânci de pe o creastă. Rănile suferite i-au adus sfârșitul tragic.

“Alpinistul român în vârstă de 45 de ani a fost localizat în zona Vârfului Negoiu şi se pare că este decedat. Se încearcă evacuarea pe calea aerului a acestuia şi în zonă sunt mai multe echipe salvamont care încearcă să ajungă la locul accidentului”, a afirmat Adrian David, relatează Agerpres.

CITESTE SI:  Parliament passes referendum bill, including recommendation that President Iohannis observe constitution, court rulings

Printre performanțele sale se numără escaladarea celor mai periculoase piscuri din Alpi și expediția spre Nanga Parbat din Himalaya.

“Crestele munţilor şi alpinismul românesc sunt mai sărace şi mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpinişti ai ţării, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont România, un OM… În munca noastră, încărcarea psihică este mare în fiecare situaţie în care intervenim, dar sunt momente în care aceasta depăşeşte şi puterea noastră de înţelegere şi de acceptarea a cruntei realităţi” este mesajul transmis de oficialii de la Salvamont România.

Alpinistul arădean Zsolt Torok – performanțe

În 2016, Torok Zsolt a urcat cinci vârfuri în Himalaya, iar în trei dintre ascensiuni i-a fost alături Vlad Căpuşan. Cei doi au realizat în 2016 în Himalaya două premiere naţionale şi o premieră mondială, în acest caz fiind primii oameni care au ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, un munte înalt de 6.421 de metri, care nu mai fusese urcat de nimeni până în acel moment, în condiţiile în care vârful a fost deschis ascensiunii în 2003, relatează digi24.ro.

În 2013, Torok Zsolt a condus expediţia românească ce a ajuns pe Nanga Parbat, 8.126 de metri, considerată cea mai mare performanţă în alpinismul românesc. Zsolt Torok este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi alpinşti români la nivel mondial, realizator al mai multor premiere. Printre altele, a fost pe Maratonul Marilor Pereţi, Trilogia Alpilor şi pe K2.

CITESTE SI:  Adolescenta incendiată de colegi pentru că l-a denunțat pe directorul școlii pentru hărțuire. 16 persoane, puse sub acuzare

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11&appId=’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here