Bill Clinton a fost decorat în Kosovo pentru sprijinul pe care l-a acordat fostei provincii sârbe – Stiri pe surse

0
17

Autoritățile din Kosovo l-au decorat marți pe fostul președinte american Bill Clinton cu „Ordinul Libertății”, în semn de recunoștință pentru sprijinul pe care l-a acordat cauzei independenței fostei provincii sârbe, potrivit France 24 potrivit mediafax.

Clinton a primit decorația în cadrul unui eveniment organizat cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la incheierea bombardamentelor NATO din fosta Iugoslavie.

Bill Clinton era președintele Statelor Unite în timpul intervenției NATO din fosta Iugoslavie, în urma căreia forțele sârbe au fost învinse în Kosovo. Clinton a fost decorat marți de către președintele Hashim Thaci. „Niciun premiu nu este o răsplată suficientă, cea mai înaltă decorație pe care o puteți primi este însăși libertatea Kosovo”, i-a spus acesta lui Clinton. În replică, fostul lider de la Casa Albă a declarat că va fi „întotdeauna mândru” de contribuția pe care a avut-o în lupta pentru eliberarea Kosovo.

„S-a întâmplat să fiu președintele Statelor Unite atunci când ați avut nevoie ca cineva să fie alături de voi în lupta împotriva epurărilor etnice și împotriva uciderii civililor nevinovați”, a spus Bill Clinton, care a adăugat că în pofida neînțelegerilor la nivel politic din Statele Unite, independența Kosovo este un subiect cu care toată lumea este de acord.

CITESTE SI:  Patronul unei echipe britanice de fotbal, declarații controversate despre familia Bin Laden

Clinton urmează să susțină miercuri un discurs la Priștina pentru a marca ceremonia aniversară.Sursa: stiripesurse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here