BUBUIE un nou scandal, în prag de alegeri – Deputat PSD, acuzat că a amenințat, șantaj și înjurat un primar PNL

0
32

Președintele PNL Bacău Ionel Palăr acuză deputatul PSD Costel Dunava că a amenințat primarul PNL al comunei Gura Văii. Acesta din urmă ar fi amenințat că își dă demisia după ce i-a fost refuzată alocarea de fonduri pentru reabilitarea unui drum, din cauza numărului mic de susținători PSD din comună, conform Mediafax.

Citește și: Bogdan Diaconu a LUAT FOC după scandalul de la Eurovision: ‘Cer retragerea României din acest concurs’

„Un fapt inimaginabil, de o maximă gravitate, care conturează atitudinea generală a PSD față de primarii liberali, s-a consumat vineri dimineață, 17 mai 2019, în biroul președintelui Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu. Valerică Mihalcea, primarul PNL din comuna Gura Văii, județul Bacău, a venit pentru a treia oară în audiență, să solicite fonduri în vederea reabilitării drumului județean DJ 119, care leagă localitatea de Onești, dar și de E 85. În biroul președintelui CJ se afla și deputatul PSD de Bacău, Costel Dunava, care i-a reproșat primarului numărul mic de voturi pe care PSD le-a obținut în comună la precedentele alegeri europarlamentare și, fără nicio jenă, a spus că nu se pot aloca bani unei comunități unde PSD are un număr mic de voturi”, arată un comunicat al PNL, remis MEDIAFAX.

CITESTE SI:  Mobilizare a forțelor de ordine pentru Florii și Paștele catolic - Peste 18.000 de poliţişti şi jandarmi vor acţiona în acest week-end

Palăr transmite că primarul comunei Gura Văii a spus că-și dă demisia din funcția de primar dacă alocarea de fonduri depinde de susținerea politică. Astfel, potrivit sursei citate, deputatul PSD l-ar fi șantajat și jignit pe primar.

„În fața unei asemenea atitudini și decis să rezolve problema comunității, primarul Mihalcea a spus că-și dă demisia din funcția de primar, dacă de asta depinde alocarea fondurilor. Încercarea sa de a-i convinge pe cei prezenți că oamenii din comună nu trebuie să sufere pentru că primarul are o altă opțiune politică decât PSD l-a iritat și mai tare pe deputatul Dunavă care, după câteva încercări de șantaj, a trecut direct la înjurături și jigniri la adresa primarului. La incident au fost de față și vicepreședintele Consiliului Județean, Silviu Pravăț, precum și directoarea Serviciului Public de Drumuri și Poduri din instituție”, arată Ionel Palăr.

De asemenea, el spune că în ultimii trei ani în județul Bacău „fondurile sunt împărțite discreționar și ajung cu precădere în localitățile conduse de primari PSD”.

CITESTE SI:  Wimbledon: Filip Jianu s-a calificat în turul doi al probei de juniori - Tenis

„Limbajul de maidan, nesimțirea crasă, lipsă de educație elementară coboară nepermis de mult nivelul unui demers administrativ, mai ales când vin din partea unor oameni pe care, uneori și din nefericire, îi vedem la tribuna Palamentului României. Nu este, însă, un caz singular. Primarii liberali din județul Bacău sunt supuși unui permanent șantaj și nu primesc fonduri pentru că nu fac parte din PSD. De trei ani, în județul Bacău, fondurile sunt împărțite discreționar și ajung cu precădere în localitățile conduse de primari PSD. Am atras atenția cu privire la gravitatea acestei situații, dar, din nefericire, PSD continuă această practică începută încă de pe vremea când președintele Consiliului Județean Bacău era actualul senator Dragoș Benea, astăzi candidat la alegerile europarlamentare”, arată comunicarea deputatului PNL Ionel Palăr.

Sursa: stiripesurse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here