Câștiguri considerabile pentru românii care s-au întors acasă și au luat bani de la stat

0
12

Tot mai mulţi români plecaţi în străinătate îşi doresc să se întoarcă în ţară. Dar nu oricum. Prin programul Diaspora Restart, cei interesaţi primesc o finanţare de 40.000 de euro nerambursabili, plus consultanță.

Programul are o finanţare totală de 2.400.000 de euro. După 3 luni de la înfiinţare mulţi se pot mândri deja cu câştiguri considerabile. Cele mai multe investiţii sunt în domeniu IT.

Programul Dispora Restart este finanţat prin fonduri europene şi înfiinţat acum un an şi jumătate. În primul an oamenii primesc 75% din cei 40.000 promişi de stat, iar dacă în 12 luni fac un profit de 10.000 de euro, pot aplica pentru a doua tranșă.

Alexandra are 35 de ani – în urmă cu doi ani a vândut tot ce avea şi a plecat în Australia. Acum s-a reîntors acasă şi după 3 luni a reuşit aproape să facă profitul de 10.000 de euro.

Alexandra Bejan, architect: „Societatea a fost înfiinţată în ultimele 3 luni, proiectele au venit cu uşurinţă. Mai am puţin şi depun formularele pentru tranșa a doua.”

CITESTE SI:  Traian Băsescu e SCANDALIZAT de propunerea liderului PNL: 'Ludovice, ţara nu mai suportă încă un Dragnea care le ştia pe toate atât de bine' - Stiri pe surse

Ciprian are 31 de ani şi a stat 10 ani în SUA. El susţine că acum ţara noastră este mult mai ofertantă pentru ideea lui de business.

Ciprian Costin, antreprenor IT: „Românii sunt creativi, aici sunt multe companii de outsourcing. În SUA e cretivitatea dar nu şi capacitate de a executa aceste idei. În Iaşi sunt atâtea evenimente de software, atâtea conferinţe, parcă ar fi oraşul de 3 milioane nu de 300.000 de locuitori.”

Vasile Asandei, director general ADR Nord-Est: „Este vorba de 60 de planuri de afaceri care au fost selectate din 149 şi care au început să le implementeze. Până acum, fiecare aplicant a primit 75% din bani.”

Ana Maria Drăgănuță este din Bacău, are 29 de ani şi a stat în Portugalia 2 ani. Cu ajutorul acestui startup a înfiinţat o platformă online care să vină în sprijinul colegilor săi avocaţi.

Până în luna martie firmele trebuie să ducă la bun sfârşit planul de afaceri. După această perioadă, persoanele vor fi monitorizate încă 6 luni.

CITESTE SI:  Dăncilă anunță împăcarea cu Uber, Bolt și Clever și promite OUG în regim de viteză - Stiri pe surse

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here