Antena1: Dreptate pentru copilul din Cugir, bătut în plină stradă de o fată și alți copii.

0
70

Imaginile cu copilul de 10 ani din Cugir, care a fost bătut cu sălbăticie, în plină stradă, săptămâna trecută, de mai mulţi adolescenţi au stârnit un val de indignare pe Internet! Aproape 300 de oameni au semnat o petiție online prin care cer să se facă dreptate în acest caz. 

Imaginile în care un copil de numai zece ani, trântit la pământ, este lovit fără milă, cu piciorul de o adolescentă au făcut înconjurul internetului. Oamenii au fost atât de revoltaţi încât au scris o petiţie online prin care cer autorităților să ia măsuri urgente, pentru ca astfel de agresiuni să nu se mai repete.

Mama baiatului care a fost lovit spune că fiul ei este şi acum traumatizat de ceea ce s-a întâmplat.

Dacă agresorii au mai puţin de 14 ani, părinţii sunt cei care ar putea răspunde penal pentru faptele copiilor lor. Adolescenţii care au între 14 şi 16 ani pot răspunde penal doar în anumite situaţii şi numai dacă se stabileşte că au avut discernământ.

CITESTE SI:  Manuela, o tânără absolventă de Drept, a fost găsită fără suflare, în propria casă

Imaginile durerii! Cum a fost umilit și bătut un băiat din Cugir de o fată și de alți copii aflați în apropierea victimei

Filmul bătăii din Cugir arată că băiatul de 10 ani a fost înconjurat de cinci agresori. Niciunul nu a ţinut cont de rugăminţile disperate ale victimei. Un alt copil care a încercat să intervină a fost şi el bătut. Doar trei dintre cei cinci agresori au fost chemaţi la audieri. Ceilalţi doi, doar au asistat la bătaie, spun poliţiştii.

Politiștii au deschis un dosar penal şi îi vor audia inclusiv pe vecinii care locuiesc în zona în care a avut loc bătaia. Vă avertizez că urmează informaţii şi imagini care vă pot afecta emoţional. 

Statisticile arată că unul din trei copii din România a fost hărțuit sau umilit, iar mai bine de 80 la sută dintre aceste agresiuni au avut loc chiar în școli.


Sursa:
a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here