Antena1: Pacietul fals povestește cum a demascat-o pe asistenta care i-a cerut mită

0
86

Prima mărturie a pacientului sub acoperire, care a demascat o asistentă din Bucureşti care a cerut mită. Însă metoda aleasă de Ministerul Sănătăţii, pentru eliminarea şpăgii şi pentru a aduce o schimbare în comportamentul cadrelor medicale, a fost contestată. Sindicatele vorbesc despre o operatiune ilegală.

Ministerul însă dă asigurări că totul e legal şi moral. Are şi un proiect-pilot pe care-l aplică deja la Spitalul Fundeni, unde medicii s-au angajat în scris să nu ia bani pentru operaţii.

„Am aşteptat o oră, fără să fiu băgată în seamă, după o oră mi-au spus că dacă dau o taxă în plus, pe lânga taxa de 150 de lei, mă vor ajuta să decurgă lucrurile mult mai uşor”, povestește femeia care a jucat rolul „pacientului acoperit”.

După ce a plătit o taxă ilegală de 300 de lei a primit, în 30 de minute, fişa medicală pentru permisul de conducere. Asistenta care a impus tariful a demisionat, imediat ce ministrul Sănătăţii a anunţat conducerea spitalului că a existat această situaţie.

CITESTE SI:  Se dau bani de la Stapanire! Care sunt românii fiecare își umplu

 

CITEȘTE ȘI:  Experiment într-un spital românesc. Joaca de-a Dumnezeu. Moartea e driblată la „Minore”, „Majore” și „Resuscitare”

Sindicatele din sănătate s-au revoltat şi au lansat o petiţie online. Cer o reacţie promptă a Colegiului Medicilor.

Tarife standard în fața secției de chirurgie a unui spital din Capitală

Iată ce a surprins şi o echipă Observator. În faţa secţiei de chirurgie a unui spital din Bucureşti, tarifele se ştiu clar printre aparţinători. „La doctor şi la anestezist 200 de lei, cam aşa se lucrează!”, explică o persoană din spital. 


Sursa:
a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here