Antena1: Președintele Asociației Pacienților, reacție după ce o asistentă a fost filmată țipând

0
93

Autoritățile au demarat de urgență o anchetă la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, acolo unde o asistentă a fost surprinsă în timp ce țipa la o adolescentă care acuza dureri puternice și la mama ei: ”Alte calmante nu mai am ce să îţi fac, copilule, înţelegi? Vrei să te omor eu?”, îi spune asistenta tinerei.

Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, a catalogat fapta asistentei neprofesionistă și inacceptabilă.

Citește și: Pacietul fals povestește cum a demascat-o pe asistenta care i-a cerut mită: „După ce am plătit cei 300 de lei…”

”Ea putea să meargă la medicul de garda să-l anunţe că pacienta a depăşit pragul durerii cu calmantele pe care i le administra şi atunci putea suspecta o afecţiune mai gravă sau o complicaţie apărută între timp”, spune Vasile Barbu, potrivit Mediafax.

De asemenea, el a precizat că asistenta medicală în cauză trebuia să comunice în această speţă cu medicul de gardă. ”Din păcate, asistentele medicale, de cele mai multe ori, mai ales în oraşele de provincie unde un medic de garda face pe tot spitalul garda şi de multe ori este din afara spitalului, nu este din spital, comunicarea dintre medicul de gardă şi asistentele medicale de pe secţie este una foarte proastă, uneori aproape deloc”, a precizat preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, potrivit sursei citate. 

CITESTE SI:  MApN, precizări după ce site-ul oficial a picat: 'Nu a fost un atac informatic, a fost o defecțiune' - Stiri pe surse

Citește și: Asistentă medicală amenință o pacientă la spitalul din Tr. Severin: „Nu mai am ce să-ți dau! Vrei să te omor eu?”

Ba mai mult, el susține că astfel de cazuri apar din cauza comunicării defectuoase dintre asistentele medicale și medicul de gardă, care ar trebui să lucreze împreună: ”Medicii de garda se răstesc la asistentele medicale, că de ce îi deranjează. Sau dacă asistentele medicale insist pe un caz, bineînţeles că le descurajează ca pe viitor să mai anunţe când un pacient are o problemă şi de multe ori au fost probleme grave, s-au soldat cu decese pentru că nu s-a intervenit la timp”, spune Vasile Barbu.
 


Sursa:
a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here