Cât costă un sejur pe litoralul românesc

0
42

Marea Neagră este aceeaşi întindere de apă pe litoralul bulgăresc, turcesc şi, bineînţeles, românesc. Însă preţurile şi condiţiile oferite turiştilor sunt cele care fac diferenţa. Mai exact, concediile în străinătate sunt de două ori mai ieftine faţă de cele din Mamaia, la hotelurile de cinci stele.

Cu sute de mii de euro investiţi în modernizare, Mamaia reuşeşte să atragă şi în acest sezon cei mai mulţi turişti de pe întreg litoralul românesc. Aici însă şi preţurile sunt considerabil mai mari, ba chiar le depăşesc pe cele din străinătate.

În aceste zile, în staţiunea Mamaia, sunt zeci de mii de turişti. Oameni care au plătit pentru vacanţa lor sute, poate chiar mii de euro. Încercăm să vedem care sunt cele mai multe oferte, pe ce se duc cei mai mulţi bani şi ce includ aceste tarife.

În plin sezon estival, cazarea cu mic dejun şi cină, pentru doi adulţi, costă dublu faţă de o vacanţă în Bulgaria sau chiar Grecia.

CITESTE SI:  Sushi de făcut acasă. Rețeta pe care oricine o poate prepara singur în bucătărie

Din Constanţa mai sunt 150 de kilometri până la Nisipurile de Aur şi acolo pentru o săptămână, la un hotel de cinci stele de lanţ, o familie compusă din două persoane cu all inclusive, adică toate mesele, toate băuturile incluse, ne-ar costa în acest moment 1215 euro.

Chiar şi în Grecia, o vacanţă de şapte nopţi, la un hotel de cinci stele cu all inclusive, pentru doi adulţi, este cu aproape 1.000 de euro mai ieftină decât la noi. În nordul staţiunii Mamaia, la un apartament de lux, banii ne-ar ajunge doar pentru cinci nopţi.

 Tarife vacanţă în luna iulie:

  • Bulgaria 5 stele / 7 nopti all inclusive – 1215 euro/ 2 adulți;
  • Mamaia 5 stele / 7 nopti demipensiune – 2400 euro;
  • Mamaia 4 stele/ 7 nopti – mic dejun/ 2 persoane – 1750 euro;
  • Grecia 7 nopti all inclusive – 5 stele: 1500 euro.Sursa: a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here