Cele mai bune soiuri de cireșe românești. Cum le recunoști pe piață

0
38

Vremea călduroasă nu ne aduce doar poftă de vacanță, ci și fructe delicioase. Sezonul cireșelor a început și piețele sunt pline de tarabe cu cireșe. Cum țara noastră are un sol prielnic, avem multe soiuri de cireșe delicioase. Acestea sunt unele dintre cele mai bune, pe care multe gospodine le folosesc și la gemuri, dulcețuri și compoturi.

Cele mai bune soiuri de cireșe românești

Boambe de Cotnari

Sunt cireșe foarte mari, iar soiul este extrem de productiv. Fructele sunt suculente, de culoare galben-auriu cu pete roz-roșu pe o mare parte din suprafață, foarte bune la gust. Pot fi culese la sfârșitul lunii iunie. Este un soi foarte des întâlnit în țara noastră. Cireșele sunt ideale pentru consum proaspete sau sub forma de dulcețuri și compoturi.

Negre de Bistrița

Li se mai spun cireșe amare. Fructele au culoarea neagră, pulpa este semipietroasă, iar gustul lor e amărui.

Amar de Galata

Acestea sunt cireșele bicolore, de culoare galben-roz, cu pulpă galben-albicioasă, cu un gust intens amar. Este un soi românesc de cireșe amare, cu o textură semipietroasă și formă sferică, ușor turtită la baza.

CITESTE SI:  Cuvintele mamei lui Marcel Toader: "Ultima oara cand am vorbit mi-a zis ca a lucrat la o piscina si era soare"

Timpuriu de Bistrița

Cireșele sunt de mărime mijlocie și au formă alungită. Culoarea roșu închis ajunge până la negru atunci când fructele ajung la maturitate deplină. Pulpa este semicrocantă, cu vinișoare sângerii, suculentă, cu gust dulce și sâmburi relativ mari.

Cireșele de Cerna

Cerna au fructele mari, de culoare roșu-strălucitor și gust dulce-acrișor. Fructele se culeg la mijlocul lui iunie.

Uriașele de Bistrița

Sunt un soi foarte viguros, cu fructe foarte mari, de culoare roșie. Pulpa este pietroasă, suculentă, iar gustul e dulce, puțin acidulat. Fructele pot fi culese în prima jumătate a lunii iulie.

Citește și:

Dieta cu cirește: te scapă de kilogramele în plus și de grăsimea de pe abdomen

Cum faci cea mai bună dulceață de cireșe. Rețeta de pe vremea bunicii, fără conservanți

Pandișpan bicolor cu cireșe. Un desert delicios, de sezon.

Sursă foto: pexels.comSursa: a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here