PRO TV – Singurele imagini video ale NASA cu primii pași făcuți pe Lună de Neil Armstrong, scoase la vânzare

0
21Trei role de film, care conțin aproape trei ore de filmări ale activității misiunii Apollo 11 pe Lună, inclusiv primii pași făcuți de astronautul Neil Armstrong, au ajuns în posesia unui fost intern al NASA.


Cel mai urmărit eveniment al planetei, aselenizarea din 20 iulie 1969 și primii pași făcuți de om pe Lună, se află în acest moment în biblioteca unui american. Gary George, intern în cadrul NASA la începutul anilor ’70, poate fi mai bogat cu câteva milioane de dolari la sfârșitul acestei luni. 


Bărbatul, care a intrat în posesia singurei copii video a aselenizării din 1969 și a primilor pași făcuți de Armstrong pe suprafața Lunii, a povestit că a cumpărat rolele de film cu 217 dolari la o licitație organizată de Guvernul american.


Însă, statul nu a știut ce-i vinde, fiindcă el a licitat pentru mai multe filme pe peliculă, fără să știe conținutul lor. 


FOTO: Getty Images


Acum, proprietarul celor mai palpabile dovezi ale aselenizării din 20 iulie 1969 vrea să vândă filmele, iar experții le-au evaluat la 1-2 milioane de dolari.

CITESTE SI:  Stirile ProTV - Coşmarul migranţilor ce au apelat la un român: ţinuţi în cutii de carton fără apă şi hrană


„Nu știam dacă au vreo valoare sau nu. Voiam să le vând posturilor TV doar pentru ca ei să le poată înregistra”, a dezvăluit George agenției Reuters.FOTO: sothebys.com


Filmele, văzute doar de trei ori


În ciuda „vârstei” lor, filmele sunt într-o stare impecabilă, atât din punctul de vedere al imaginii, cât și al sonorului. Proprietarul celor trei ore de filmare spune că în ultimii 30 de ani nu s-a uitat la filme decât de trei ori: o dată, în 2008, când a făcut o proiecție gratuită pentru public; a doua oară, când a digitalizat filmările; a treia oară, de față cu specialiștii casei de licitații Sotheby’s.


Licitația va avea loc la 20 iulie 2019, iar prețul de pornire este 700.000 de dolari.


Vezi mai jos aselenizarea din 20 iulie 1969!
Sursa: ProTv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here