Ultima zi din viața lui Michael Jackson

0
37

Cel mai mare cântăreț de muzică pop din lume, Michael Jackson, numit și „regele muzicii pop”, a murit pe 25 iunie 2009, acum 10 ani. Ultima zi din viața artistului a decurs normal, până la un punct când lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. 

Pe 24 iunie, acesta a stat până târziu la o repetiție pentru concertele ce urma să le țină în următoarele săptămâni în Londra. A ajuns acasă după miezul nopții și pentru că nu reușea să adoarmă l-a sunat pe doctorul Conrad Murray, care era plătit de Jackson cu 150.000 de dolari pe lună pentru a-i fi doctor personal. 

Se știa că artistul avea probleme cu somnul și se folosea de somnifere puternice pentru a adormi. În primele ore ale zilei de 25 iunie, medicul i-a dat lui Jackson o serie de sedative diferite, încercând să-l ajute să doarmă. Dar nu au avut efectul dorit, iar dr. Murray a spus că Jackson a devenit din ce în ce mai agitat din cauza repetițiilor pentru Londra: „Trebuie să fiu pregătit pentru spectacolul din Anglia”, a spus el, potrivit medicului.

CITESTE SI:  Lazarus a găsit un complice al ucigașului Dincă: ”Are mâinile

La ora locală 10:00, cântărețul era încă treaz. Dr. Murray a spus că Jackson a insistat să i se administreze un sedativ mai puternic: „Te rog, dă-mi niște lapte ca să dorm”. Acesta se referea la propofol, un medicament care seamănă cu laptele. Medicul a consimțit și a spus că a administrat medicamentul printr-o injecție intravenoasă în jurul orei 10:40. 

În urma anchetei realizate după moartea artistului, doctorul Murray a afirmat că a rămas alături de Michael pentru a verifica dacă totul este bine, însă a lipsit două minute atunci când a fost la baie. Când s-a întors, artistul pop nu mai respira. 

Murray a precizat polițiștilor că i-a administrat artistului sedativul propofol timp de 60 de nopți la rând până la 22 iunie 2009. 

Întrebat la audieri de ce nu a sunat ambulanța imediat, acesta a răspuns că s-a ocupat de găsirea pulsului și resuscitarea cântărețului, apoi a contactat unul din bodyguarzii lui Michael și l-a instruit să arunce probele incrimnatorii: sticle, perfuzii, medicamente, flacoane, seringi și rezervoare de oxigen, apoi a sunat ambulanța. 

Ajunși acasă la Michael, paramedicii nu l-au recunoscut pe artist, acesta fiind slab, palid la față și cu o perfuzie care îi atârna de mână. Copiii lui Michael, Paris și Prince, au fost feriți de eveniment. Atât medicii câr și familia au încercat să protejeze copiii pentru a nu crea și mai multă panică, aceștia neștiind ce anume se întâmplă cu tatăl lor.

CITESTE SI:  Tânără de 20 de ani, dispărută de la Facultate, în Sibiu

A fost preluat de ambulanță și dus la un spital din Los Angeles, unde au continuat manevrele de resuscitare. O oră și 13 minute mai târziu a fost pronunțat decesul. Până atunci, presa și mulți fani se adunaseră în fața unității medicale.

După anunțul oficial despre moartea celui mai mare artist din lume, presa a explodat și rapid s-au răspândit și materiale cu artistul, difuzate atât în presa tradițională cât și online. 

Au ieșit la iveală cele mai ascunse informații despre Michael Jackson și s-au creat conspirații care sunt susținute și în ziua de azi. 

TMZ a fost prima instituție media care a făcut public decesul, la ora locală 14.44. Din cauza volumului de căutări pe marginea subiectului, mai multe site-uri au căzut: Twitter, TMZ și Wikipedia sunt doar câteva dintre ele.

Imediat cum moartea acestuia a fost declarată oficial de către autorități, s-a început o anchetă în care a fost audiat și doctorul Conrad Murray. 

În urma audierior, în 2011, medicul a fost găsit vinovat pentru omor din imprudență și condamnat la patru ani de închisoare. Grație purtării lui exemplare și a faptului că inchisorile din California era suprapopulate, acesta a fost eliberat după doi ani. 

CITESTE SI:  Mama lui Răzvan Ciobanu, rugaminte disperată către Rita Mureșan. Ce i-a cerut creatoarei de modă cu lacrimi în ochi

Moartea celui mai mare cântăreț din istoria muzicii pop a lăsat un gust amar fanilor care erau șocați de evenimente. Deși artistul nu se mai află fizic printre noi, a rămas în mintea tuturor ca fiind „regele muzicii pop” și muzica îi este și acum apreciată și ascultată. Sursa: a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here