Vești mari! Milioane de români vor plăti mai puțin, de la 1 iulie

0
22

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că peste 3 milioane de clienţi casnici vor plăti cu 5% mai puţin pentru consumul de gaze, de la 1 iulie.

ANRE a aprobat, în şedinţa de luni, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale, pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată”, mai informează ANRE în comunicat.

Evoluţia preţurilor a fost determinată de cele două companii care furnizează gaze naturale, E.ON GAZ FURNIZARE ROMÂNIA S.A şi ENGIE ROMÂNIA S.A. care au micşorat preţurile cu 3,17%, respectiv 7,89%.

ANRE mai justifică această situaţie prin efectele OUG 114, care a reglementat preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni, de 68 lei/MWh.

Citeste si: Astrolove- Asa cuceresti definitiv un barbat, in functie de zodia lui

CITESTE SI:  Ce s-a întâmplat la Insula Iubirii, episodul 10, sezonul 5

Citeste si: E oficial! La ce vârstă pot ieși femeile din România la pensie. VESTILE NU SUNT PREA BUNE

Citeste si: 2 IULIE, ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE și LUNĂ NOUĂ – Schimbari majore pentru zodii

sursa: bugetul.ro

 

Sursa: KanalD.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here