Doi geniști din Bosnia, uciși în timpul unei misiuni. Unul dintre ei „a activat mina”

0
18Doi geniști au murit, în vestul Bosniei, după ce o bombă de pe vremea războiului intercomunicar, din anii 1990, a explodat, în timpul unei operațiuni de deminare.

Accidentul a avut loc la Donji Malovan, în regiunea Kupres, informează AFP, citat de Agerpres.

„Doi genişti au fost ucişi şi unul a fost rănit uşor”, a declarat directorul Centrului de Deminare (BHMAC), Sasa Obradovic, pe postul de radio naţional BHR1.

Cei doi genişti aveau 42 şi 52 de ani.

Potrivit unui ofiţer al unităţii de deminare desfăşurate în zonă, Dzafer Kumbara, explozia a avut loc când geniştii deplasau minele descoperite spre un loc unde urmau să fie distruse.

„Unul dintre genişti a activat mina pe care o ducea”, a precizat el.

De la sfârşitul războiului (1992-1995), 614 de oameni au fost ucişi şi 1.144 au fost răniţi în accidente cauzate de mine în Bosnia, potrivit unor cifre recente ale BHMAC. De asemenea, potrivit aceleiaşi surse, mai mult de 70 de genişti au fost ucişi în operaţiuni de deminare.

CITESTE SI:  Premierul României, Viorica Dăncilă, şi-a deschis pagină de Facebook

Puţin mai mult de 1.000 de km pătraţi din Bosnia şi Herţegovina, adică 2% din teritoriu, sunt consideraţi în continuare infestaţi de mine, iar statul bosniac şi-a trasat sarcina de a curăţa aceste zone până în 2025.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here