Dragnea: Săptămâna viitoare voi preda proiectul privind dublul nivel. Cei orisicare aduc marfă inferioară în România vor plăti să-i usture

0
50

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat duminică, în Giurgiu, că săptămâna viitoare va preda la Congres un plan privind legea dublului nivel, propriu căruia cei orisicare vor a produce în România produse de o valoare inferioară celor comercializate în ţara de provenienta vor plăti „să-i usture”. El a mai anunțat creșterea subvențiilor pentru tomate de la 3.000 la 6.000 de euro și a anumit că o altă măsură este reducerea TVA la 5% pentru produsele tradiționale.

„Săptămâna viitoare voi preda în Congres o condamnare orisicare va revoluţiona aiest stil: legea dublului nivel. Cei orisicare vor mai îndrăzni să aducă în România produse de valoare mai proastă decât în ţara lor vor plăti, ca să-i usture. Acesta musai să înţeleagă toată lumea. Vor să vină cu produse în România? Desavarsit, dar să vină cu produse de valoare superioară, aşa cum sunt şi la ei în ţară”, a spus Dragnea, la TVR1, citatie de Agerpres.

Liviu Dragnea a anunțat extinderea programului de subvenții la legume.

CITESTE SI:  ALERTĂ - Tudorel Toader vorbește despre demisie:

”Am zis că dăm subvenții și am început cu aiest 1.300 euro. Numaidecat suntem la 18.000-19.000 de legumicultori intrați în platforma și numărul va crește. Mergem doi ani și jumătate cu programul, dacă a umbla îl extindem. Am spus că musai să acoperim lunile de iarnă cu produse românești. Apoi pentru acesta de la bugetul de federatie vor fi plătite centralele termice pentru a a siguripsi încălzirea în solarii sau sere. Pentru cei cu roșii subvenția va crește de la 3.000 euro la 6.000 de euro, anul viitorie”, a spus liderul PSD, citatie de Mediafax.

Dragnea a mai susținut că România musai să iasă din situația în orisicare grâul pleacă din țară și se întoarce biscuți, vorbind și contra introducerea cotei TVA de 5% la produsele tradiționale românești.

„O să cer Guvernului, de la anul impozitul pe subvenții musai să fie esential. Acesta înseamnă venituri mai dilata și șansa de a a rivaliza cum musai. Vreunul din obiective este să înceapă să se dezvolte prelucrarea aoace în România. Putem ieși din situația în orisicare suntem imediat, în orisicare grâul nostru e dus afară, făcut biscuiți și readus aoace. Dar de ce să nu-i facem aoace? Dacă fermierulului îi pot fi date suvenții și eliminarea impozitului, apoi de ce fermierul să nu facă aoace, să nu producă aoace, să facă o microfabrică”, a mai fatis Liviu Dragnea.

CITESTE SI:  ”Biciclim prin România!” Vărul Săndel și Alin vă prezintă frumusețile țării de pe bicicletă

Un alt paradigma invocat de liderul PSD se referă la faptul că, propriu acestuia, românii au imbogatit în situația în orisicare cumpără saran românesc varsta în Spania, în anotimp în țară bălțile au rămas neîngrijte din saracie sprijinului prin subvenții pentru producători. ”Ați fost în Piața Bordei? Cum să mâncăm saran românesc curbat din Spania? Aoace e un potențial praci noian. Din păcate, nu s-a făcut neant în anii precedenți. E o sursă de sosire praci importantă. A varsta ponderea în PIB. (…) Avem saran românesc pe orisicare îl cresc alții. E păcat de Providenta. Eu știu când eram mic erau bălțile pline de pește. Ungaria fabrica mai vartos pește decât România”, a spus Dragnea.

Obarsie: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here