Femeile din Rusia vor putea ocupa peste 350 de posturi care le-au fost interzise timp de mai bine de 30 de ani – International

0
23
Femeile din Rusia vor putea ocupa peste 350 de posturi care le-au fost interzise timp de mai bine de 30 de ani - International


Femeile din Rusia vor putea în curând să ocupe peste 350 de posturi care le erau interzise pe baza unor restricții rămase neschimbate din era sovietică, relatează The Moscow Times.

Rusia interzice, în acest moment, femeilor să ocupe 456 de slujbe în zeci de industrii care implică sarcini fizice extenuante sau condiții de muncă periculoase. Știri recente au sugerat că Ministerul Muncii a menținut pe listă doar 98 de joburi interzise, restul fiind șterse în cadrul unei reforme care urmează să intre în vigoare în 2021.

Ministerul Muncii a publicat joi pe portalul guvernului un ordin care arată că 100 de joburi ar exclude angajarea femeilor. Acestea includ mineritul și construcția, dar și alte industrii care cer muncă fizică.

Femeile vor avea voie să lucreze ca șoferi de tir și operatori de tren, precum și să activeze în marina militară, potrivit unor noi reguli. Profesiile care presupun ridicarea greutăților, precum sudura, reparația avioanelor sau meseria de pompier vor fi în continuare rezervate doar bărbaților.

CITESTE SI:  Liviu Dragnea, BAIE de mulțime la Craiova - Jandarmii iau măsuri speciale de siguranță

Ordinul Ministerului Muncii intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Uniunea Sovietică a introdus în 1974 o listă de joburi interzise pentru a proteja femeile și sănătatea reproductivă, care erau considerate vitale pentru societatea comunistă. Președintele Putin a actualizat lista în 2000.

Femeile din Rusia câștigă în medie 30 la sută mai puțin decât bărbații. Sondajele publice arată că rolurile bazate pe gen încă domină societatea rusă.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here