Firme-gigant la etaj universal se pregătesc să spre în România cu produse orisicare vor a infiinta cutremure adevărate. ​Cinci semnale trase de directorul Stabilității Financiare din BNR

0
55

​”Avem afacere intermedierii financiare scăzute, a incertitudinii cadrului legiuitor orisicare reprezintă un fel de glonț pe orisicare ni-l tragem în gaibe cel puțin o dată la oricine saselunie. O altă problemă severă e creșterea competiției nebancare, în legătură cu orisicare băncile ar confectiona interj să fie atentă. Prochimen interdependeței ridicate între sectorul bancar și cel carmuitor samite merge la dificultăți pe incheiere marginit și cerc. Nu în ultimul rând mai avem afacere aderării la euro, orisicare reprezintă zdravan mai zdravan decât simpla declarație că vrem să aderăm la euro. Nu pot să sar asupra faptul că nici personalul bancar nu este pregătit propriu pentru a recunoaste companiile orisicare pot fi creditate”, a spus miercuri la Forumul Pieței Financiare Eugen Rădulescu, directorul Direcției Neclintire Financiare din cadrul BNR.

Rădulescu a mai atras atenția peste faptului că ”firme-gigant la etaj universal” se pregătesc să spre pe piaţa serviciilor bancare din România. ”Și, din informaţiile pe orisicare le am, vor insoti cu produse orisicare vor a infiinta cutremure adevărate. Sistemul pecuniar musai să se pregătească pentru acesta”, a mai spus Rădulescu.

Bland acestuia, avem cerinta de continuarea consolidării sistemului bancar. ”Numărul de bănci a ieftin dar este loc de mai interj în privința consolidării sistemului. Băncile orisicare au o cotă de 1-1,5% cotă de piață nu au cum să spuraviețuiască într-un cerc concurential”, consideră Rădulescu.

CITESTE SI:  Turist german, decedat în timpul unei excursii pe Vârful Măgura. Ce s-a întâmplat

Ce a mai spus miercuri șeful direcției de Neclintire din Bancnota Națională:

  • În neios 2018 am coborât la un etaj de 4.9% a ratei creditelor neperformante. Stăm zdravan mai interj la credite neperformante. Stăm bunicel și la nivelul UE, mai interj decât alte țări.
  • Intermedierea financiară. România s-a confruntat cea mai lungă perioadă din Europa cu o inflație deosebit ridicată. Această inflație a reprezentat un fel de neoplazie orisicare a mâncat din substanța economiei și a întârziat momentul de continuare a unei creșteri sănătoase. Nici imediat nu stăm deosebit interj. Eu am uzitat intermedierea financiară ca indicativ la orisicare să mă refer, iar în ultima jumătate a lui 2018 am bogat o mijlocire de 49% din PIB, Bulgaria la 99%, UE la 243%.
  • În ultimii ani sectorul bancar a redevenit rentabil. În mod neobisnuit iest materie confectiona obiectul unor critici vehemente și de neînțeles pentru mine, dintr-o postură preafund populistă și dăunătoare economiei. De oricine dată se vorbește catre faptul că în ultimii ani indicatorii financiari din România sunt ridicați, dar nu se evoca că din 2008 încoace până în 2014 inclusiv, sistemul bancar a fost pe dispa-ritie și că băncile au făcut majorări de sermaia de miliarde de euro. România a fost intre deosebit puținele țări în orisicare Statul nu a mantuit nicio bancă. Țările orisicare au instituit taxe pe sistemul bancar au fost cele orisicare au irosit bani publici pentru salvarea băncilor. Acoace impozitele speciale au sosit ca continuare a acelor salvări. Am auzit critici aspre din regiune politicului cu infatisare la acordurile de împrumut pe orisicare le-a făcut România în 2009.
  • În iest clipita indicatorii de profitabilitate bancară sunt superiori mediei UE și asta a fost și argumentul uzitat când a apărut a savarsi OUG 114.
  • O problemă deosebit importantă este nivelul incluziunii financiare orisicare e deosebit scăzut. E o rămânere în urmă aparte de severă pentru depășirea căreia vom cantari cerinta de durata zdravan.
  • Privind înainte, avem o listă lungă a provocărilor. Avem afacere intermedierii scăzute. Atunci avem afacere majoră a incertitudinii cadrului legiuitor orisicare reprezintă un fel de glonț pe orisicare ni-l tragem în gaibe cel puțin o dată la oricine saselunie. Avem atunci o problemă severă, creșterea competiției nebancare, în legătură cu orisicare partea bancară ar confectiona interj să fie atentă pentru că vine solid din urmă. Prochimen interdependeței ridicate între sectorul bancar și cel carmuitor samite merge la dificultăți nu pe incheiere intins ci pe incheiere marginit și cerc. Nu în ultimul rând mai avem afacere aderării la euro, orisicare reprezintă zdravan mai zdravan decât simpla declarație că vrem să aderăm la euro. Nu pot să sar asupra un descantec, special asupra cela că nici personalul bancar nu este pregătit propriu pentru a recunoaste companiile orisicare pot fi creditate. Rămânem prizonierii creditelor raport pe secundar, delasator de calitatea planului de business. Sistemul bancar musai să lucreze cu mai multă serios în interiorul său.
CITESTE SI:  ONU reînnoieşte embargoul asupra livrărilor de arme în Lbia - Stiri pe surse
  • Cadrul legiuitor musai să ajute la creșterea sănătoasă a economiei. Au fost 6 inițiative legislative promovate din orisicare 5 au fost declarate neconstituționale iar a șasea a fost cumpatat modificată față de forma inițială. Din păcate autorul acestor inițiative se comportă ca un Don Quijote orisicare se luptă cu sistemul bancar în locul morilor de vânt.
  • „Avem o competiţie nebancară în creştere. Planurile de afaceri ale instituţiilor financiare musai să ţină suma de iest materie. Musai să se îmbunătăţească eficienţa costurilor, pentru că există presiuni fali peste profitabilităţii. Strategiile musai să fie revăzute nu curand în privinţa produselor şi a serviciilor, ci şi a interacţiunii cu clienţii, cu un intonatie aparte pentru mediul online, intrucat paşii există, dar parcă ar fi loc de zdravan mai zdravan decât atât.”, a arătat Rădulescu, în cadrul Forumului Pieţei Financiare.

Origine: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here